Suositusjuomat

Kevään juhlat: roseeviinit

2.5-8.6.2022

Rosee on kevään ja kesän symboli. Kevään juhlien monipuolisia tarjoiluja on helppo täydentää yhtä monikäyttöisillä roseilla.

”Voin vastustaa mitä tahansa paitsi houkutuksia”, tokaisi Oscar Wilde aikoinaan. Dream Pink on räätälöity houkutus, monikäyttöinen, helposti lähestyttävä, miellyttävä, romanttisen värinen ja kohtuuhintainen rosee Manchan alueella kasvaneista rypäleistä. Puolikuivassa roseessa on sokeria 12 g/l, ja se on hapokas ja marjainen. Luomutuotettu viini on pakattu litran kevyeen muovipulloon, ja se sopii myös vegaaneille. Mainio valinta seurusteluun ja tunnelmointiin, aperitiiviksi, salaattiviiniksi, pikkusuolaisten viiniksi ja juustoviiniksi. Dream Pink on yli 40-vuotiaan perheyrityksen Norex Selected Brandsin oma tuotemerkki.

Monte dos Amigos Rosé (37,5 cl) on ystävyyden kunniaksi tehty rosee, joka sopii monelle. Helposti lähestyttävä puolikuiva viini on vegaaninen, ja siinä on 12 g sokeria litraa kohden. Se maistuu erinomaiselta sushin tai mausteisen aasialaisen ruoan kera ja sopii miedoille juustoille. Rypäleet on kerätty yön viileydessä viinin raikkauden takaamiseksi. Rankojen poistamisen jälkeen tapahtui 8 tunnin uuttaminen ennen viinin alkoholikäymistä. Rypäleet puristettiin hellästi, jonka jälkeen viini sai käydä 10–15 päivän ajan viileässä (15–18 astetta). Monte dos Amigos Roséta löytyy puolikkaan pullon lisäksi tavallisessa pullokoossa sekä 1,5 litran viinipussina.

Barton&Guestier Côtes de Provence Passeport Rosé on varmaa laatua Provencesta, jossa se on AC-alueensa hallitseva viinityyppi. Kuiva rosee on keskihapokas, mansikkainen, aprikoosinen ja kukkainen sekä kevyen mausteinen. Sopii hyvin aperitiiviksi, salaateille, aasialaisen tai marokkolaisen ruoan kanssa tai esimerkiksi grillatun, Provencen yrteillä maustetun kalan tai lihan kera. Tuottaja Barton & Guestier on lähes kolme vuosisataa toiminut viiniliike, jonka perusti vuonna 1725 irlantilainen Thomas Barton asettuessaan Bordeaux’n kaupunkiin. Valikoima tarjoaa Ranskan tärkeiden viinialueiden koko näyttävän kirjon, ja Barton & Guestier keskittyy tarjoamaan korkealaatuisia, tyypillisesti ranskalaisia viinejä maailmalle.

Amore Mio eli ”rakkaani” on tehty aurinkoisessa Sisiliassa kasvaneista kypsistä Frappato-rypäleistä. Alueen lämpötilan vaihtelu antaa viinin raikkaan hapokkuuden. Rypäleet on kerätty käsin satokauden alussa, ja käyminen tapahtui terästankeissa. Viini on luomusertifioitu ja se sopii vegaaneille. Kuiva ja hapokas, marjainen ja kevyen sitruksinen Amore Mio on nautittava aperitiivi ja hurmaava seurusteluviini, joka sopii myös kalaruokien ja salaattien kumppaniksi. Tuottaja Mare Magnumin tärkein päämäärä on tarjota kuluttajalle poikkeuksellisen hyvää vastinetta rahalle kekseliäissä ja houkuttelevissa pakkauksissa.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.