Sivulla Ajankohtaista

Norex Spiritsin ravintolavalikoima on täydentynyt kolmella upealla Itävaltalaisella viinillä. F.X. Pichler on arvostettu viinintuottaja, ja nyt Suomesta on saatavilla kolmea tämän tuottajan viiniä.

Kolme Pichleriä kuva

Vuonna 1928 Franz Pichler aloitti omien Gruner Veltliner kloonien jalostuksen. Hänen tavoitteena oli saada mahdollisimman pieniä rypäleitä, jotta sato olisi pienempi ja rypäleistä saisi konsentroituneempia sekä aromaattisempia viinejä. Vuonna 1970 Franz Xaver (F.X) Pichler siirtyi viinintekijäksi. Hänen huolellinen ja periksi antamaton asenteensa kannatti ja F.X Pichler saavutti kulttimaineen Itävallassa. Nykyään taloa johtaa Franzin poika Lucas Pichler.

F.X. Pichlerin historia ulottuu vuoteen 1898 jolloin se perustettiin Oberloibenissa. Siitä lähtien talo on kasvanut ja käsittää nykyään18 hehtaaria Wachaun alueelta.  50 % tuotannosta on Gruner Veltlineriä, 49 % Rieslingiä ja 1 % Sauvingnon Blancia. Noin 80 % on Smaragd luokituksen alla (alkoholin on oltava yli 12,5%)  ja loput ovat FederspieL -luokituksen alla (alkoholin on oltava 11,5-12,5%).

Norexin valikoimasta löytyy seuraavat F.X. Pichlerin viinit:

Loibner Oberhauser Riesling Smaragd

Loibner Steinertal Federspiel Sauvignon Blanc

Urgestein Federspiel Terrassen Riesling

 

Lisätietoja: Andreas Fanta, tuotepäällikkö, p. 040 147 0087, andreas.fanta@norex.fi

Aloita kirjoitus ja paina Enteriä hakeaksesi