Sivulla Ajankohtaista

Helsingin Sanomat  valitsi 27.12.2018 sokkotestissä parhaaksi Cavaksi Parés Baltà Brut B:n. Raadissa oli mukana Master of Wine Essi Avellan, HS ruokatoimittaja Katja Bäcsbacka ja viiniasiantuntija Jouni Mykkänen. Raati kehui tätä kuplivaa tyylikkään monipuoliseksi, napakaksi ja tasapainoiseksi.

 

Cavoilla on pitkä historia Parés Baltàn perheyrityksessä Espanjan Penedésissä. Ne olivat ensimmäisiä viinejä mitä Parés Baltàn viinikellareissa pullotettiin. Cava-kuohuviinit valmistetaan Espanjassa ja suurin ero esimerkiksi Italiassa valmistettaviin Proseccoihin on sen valmistustavassa. Kaikki cavat valmistetaan perinteisellä kuohuviini menetelmällä eli toinen käyminen, joka tuottaa viiniin sen kuplat, tapahtuu pullossa. Samaa menetelmää käytetään myös samppanjan valmistuksessa. Pullokäymismenetelmällä kuplat ovat usein hienostuneempia.

Toinen samankaltaisuus cavan ja samppanjan välillä on rypälelajikkeiden sekoitus, mikä antaa niille moniulotteisen maun.  Suurin osa cavasta valmistetaan Penedésin alueella Espanjassa ja sen runkona toimivat paikalliset rypäleet macabea, parellada ja xarel-lo.

Koko Parés Baltàn tuotanto on sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Tuotanto toteutetaan biodynaamisesti.

 

Parés Balta Brut B

Savia Viva Cava

Brut Nature

Pink Cava

Cava Vintage

Blanca Cusine

Aloita kirjoitus ja paina Enteriä hakeaksesi