Sivulla Ajankohtaista

norex_ladolcevita

Norex Selected Brands oli mukana 10.-11.3.2017 La Dolce Vita viini ja ruoka tapahtumassa. Mukana oli mainio valikoima viinejä tuottajilta: Allegrini, Principe Corsini, Marchesi di Barolo, Castello Delle Regine, Tosti & Soligo. Tässä vielä pienet esittelyt tuottajista:

Allegrini:

Allegrini on Valpolicella Classicon alueelta kotoisin oleva perheyritys, jolla on kunnioitettavat 400 vuotta viininviljelyhistoriaa. Allegrini on alueen ’isoja nimiä’, sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti yksi koko Italian parhaita tuottajia. Vaikutusvaltainen italialainen viini- ja ruokalehti Gambero Rosso valitsi Allegrinin vuoden viinitaloksi 2016. Nykyään yrityksellä on viinitiloja myös Toscanan alueella. Allegrini -sarjan viinit tehdään yksinomaan omien tarhojen rypäleistä. Heillä on noin 120 hehtaaria viinitarhoja Valpolicella Classicon alueella. Corvina on alueen oleellisin rypälelajike, joka on parhaimmillaan Valpolicella Classicon mikroilmastossa. Viinintekijä ja omistaja Franco Allegrini haluaa erityisesti kunnioittaa ja säilyttää kaikissa viineissään Corvinan tyypillisiä piirteitä: raikas hapokkuus, pehmeät tanniinit sekä kirsikkaiset aromit.

Principe Corsini:

Principe Corsini on yksi Italian historiallisimmista suvuista. Suvun jäsenet ovat olleet vahvasti mukana Italian taide-elämässä omistamalla yhden maan suurimmista yksityisistä taidekokoelmista. Principe Corsini tuottaa viiniä Toscanassa Chianti Classicossa sekä rannikolla Maremmassa. Chianti Classicossa sijaitseva Le Corti tila kattaa yhteensä 256 hehtaaria, joista 49 hehtaaria on viiniviljelyksiä. Maremman Tenuta Marsiliana tila taas kattaa 2 850 hehtaaria, joista vain 30 hehtaaria on viiniviljelyksiä.

Marchesi di Barolo:

Marchesi di Barolon viinitarhat sijaitsevat Pohjois-Italian legendaarisella Piemonten alueella Ranskan ja Sveitsin rajalla, Piemonten parhaana pidetyssä osassa, Langhessa. Viinikellarit sijaitsevat Piemonten sydämessä Barolon kylässä. Markiisi Carlo Tancredi Falletti di Barolo perusti nämä viinitarhat ja kellarit 1800-luvun alkupuolella vaimonsa Giulian kanssa. Pian heidän viininsä tunnettiin kuuluisana Barolona ja sitä tarjottiin diplomaattisissa ja kuninkaallisissa tilaisuuksissa. Pariskunta kuoli ilman perillisiä ja heidän omaisuutensa säätiöitiin hyväntekeväisyysjärjestö Opera Pia Baroloksi. Baroloa valmistettiin ja myytiin hyväntekeväisyyteen. Vuonna 1929 Barolon patriarkkana pidetty Pietro Abbona otti viinitarhat ja – kellarit haltuunsa. Hän loi Barololle ja Marchesi di Barolon viinille maailmanlaajuisen maineen. Marchesi di Barolo on edelleen Abbonan perheen omistuksessa ja sitä johtavat viidennen sukupolven viinintekijä Ernesto Abbona ja hänen vaimonsa Anna. Viinitarhoja on noin 130 hehtaaria. Ne tuottavat Barolon lisäksi mm. Barbarescoa, Barbera ja Dolcetto d´Albaa, Roero Arneista, Gavia. Vahvan kotimaan markkinan lisäksi viinejä viedään 45 eri maahan.

Castello delle Regine:

Castello delle Reginen viinitila sijaitsee Amelian kaupungin lähistöllä Umbrian maakunnassa Keski-Italiassa. Tilan juuret ulottuvat 1500-luvulle, jolloin sen palstoille istutettiin ensimmäiset viiniköynnokset ja oliivipuut. Nykyään tämän 400 hehtaarin tilan, joista 80 hehtaaria on viinitarhoja, omistaa Nodarin perhe, joka on perusteellisesti uudistanut niin viinitarhat kuin viinin valmistuksenkin.

Giovanni Bosca Tosti

Giovanni Bosca Tosti on piemontelainen viinintuottaja, joka on erikoistunut kuohuviinien ja vermuttien tuottamiseen. Yritys sijaitsee Canellissa Astin sydämessä. Yhtiön perusti Giovanni Bosca vuonna 1820. Nyt, seitsemän sukupolvea myöhemmin, toimintaa johtaa edelleen Giovanni Bosca. Sukupolvet ovat vaihtuneet, mutta nimi pysyy. Nykyaikainen tekniikka yhdistettynä puolentoista vuosisadan perinteeseen antaa Tostille hyvät lähtökohdat ylläpitää tasaista laatua.

Cantina Colli del Solig

Soligo Prosecco Brut on klassinen Prosecco Veneton alueelta Italiasta. Soligon tuottaa Cantina Colli del Soligo, joka on perustettu vuonna 1957. Viinitarhat sijaitsevat aivan Prosecco-alueen sydämessä klassisten alueiden Coneglianon ja Valdobbiadenen välissä.

Tapahtumien aikana Norexin ”Viinipastori” piti myös tasting tilaisuuden Allegrinin ja Principle Corsinin viineistä. Kiitos kaikille osallistujille, joiden kanssa saimme viettää kaksi mahtavaa päivää upeiden viinien kanssa!

Video tapahtumasta:

 

 

 

Aloita kirjoitus ja paina Enteriä hakeaksesi