Sivulla Ajankohtaista

Norex tuo markkinalle Tom of Finland OutstandingRed -punaviinin, viini on satavilla 29.6.Alkon tilausvalikoimasta sekä valikoiduista ravintoloista.

Tätä upeaa viiniä juhlistetaan Pride -viikolla niin HOK -ravintoloissa asiakasomistajien etuviininä kuin Hercules yökerhossa, jossa järjestämme 30.6.upeat lanseerausbileet!

Viini on tuotettu yhteistyössä Tom of Finland Foundationin ja Kalifornialaisen viinilän Ironstonen kanssa. Punaviini on mehevä ja hilloinen rypälesekoituksesta tehty punaviini ja sopii mainiosti niin juustojen kuin grilliherkkujen kera tai ihan sellaisenaan seurusteluun.

Tom of Finlandista:

Taiteilija Touko Laaksonen (1920–1991) loi Tom of Finland jo 40-luvulla. Laaksonen nousi kulttimaineeseen USA:ssa jo 1950-luvulla ja hänen luomansa homoeroottinen kuvataide on muodostunut maailmanlaajuisesti maskuliinisten homomiesten stereotypiaksi. Laaksonen jätti piirroksillaan ja sarjakuvillaan pysyvän jäljen kansainväliseen homokulttuuriin. Vuonna 1984 Touko Laaksonen ja hänen hyvä ystävänsä Durk Dehner perusti Tom of Finland -säätiön USA:an.

Vasta 1990-luvun alussa taiteilijan piirroksia esiteltiin ensi kertaa suomalaisille ja hän alkoi saada vähitellen arvostusta myös kotimaassaan. Tom of Finlandille myönnettiin Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu vuonna 1990, taiteilijan ollessa jo 70-vuotias. Laaksonen teki uransa salassa jopa lähisuvultaan, maailmankuulun Tom of Finlandin henkilöllisyys selvisi suomalaisille vasta hänen kuolemansa jälkeen.

 

3

Aloita kirjoitus ja paina Enteriä hakeaksesi