Sivulla Ajankohtaista

De Martinon viinit saivat The Wine Advocate 2018 arvioissa erittäin hyviä pisteitä. De Martinon viinit tulevat Chilestä monelta eri alueelta ja viinitilan historia alkaa vuodesta 1934. Suomessa myynnissä on De Martinolta on kolme viiniä:

 

Legado Reserva Pinot Noir

Legado Reserva Pinot Noir tulee 320 km Santiagosta pohjoiseen sijaitsevasta Limari laaksosta, joka on yksi Chilen pohjoisimmista viininviljelyalueista. Maaperä on savea sekä kalkkikiveä. Alkoholikäyminen on tapahtunut luonnonhiivojen avulla. Viini on saanut ikääntyä 16 kuukautta käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, jotka ovat keskimäärin 10 vuotta vanhoja.

 

Viejas Tinajas

Viejas Tinajas

Itata laaksossa sijaitsevien tarhojensa hoitamiseen De Martino ei käytä ollenkaan koneita, vaan tarhoja hoidetaan hevosia apuna käyttäen. Alkoholikäyminen on tapahtunut savi-amphoroissa luonnonhiivojen avulla. Viini on saanut myös kypsyä amphoroissa, koska De Martino haluaa viiniensä olevan mahdollisimman puhdaspiirteisiä ilman hallitsevan voimakasta tammisuutta. Viiniä ei ole suodatettu eikä siihen ole lisätty sulfiittia.

 

Gallardia Cinsault

Gallardia Cinsault

Gallardia tulee myös Itata laaksosta, joka sijaitsee 460km Santiagosta etelään. Espanjalaiset valloittajat istuttivat ensimmäiset viiniköynnökset alueelle jo vuonna 1551. Vuonna 1982 istutetut tarhat sijaitsevat jyrkillä rinteillä Itata-joen läheisyydessä. Alkoholikäyminen on tapahtunut terästankeissa luonnonhiivojen avulla. Viini on myös saanut kypsyä terästankeissa välttääkseen voimakasta tammisuutta.

Aloita kirjoitus ja paina Enteriä hakeaksesi