Uutta: Duca di Salaparuta Sisiliasta

Duca di Salaparuta on suurin yksityinen sisilialainen viinintuottaja. He työllistävät 85 työntekijää ja vuonna 2020 Salaparuta valmisti 10 miljoonaa pulloa viiniä markkinoille. Salaparuta on ensimmäinen yritys Sisiliassa, joka on saanut kaksi kestävän kehityksen sertifikaattia Viva (sustainability and culture) ja Equalitas 3E (environmental, ethical, economical). Viinitarhoja on ympäri Sisilian saarta. Vajasindi on Etna-tulivuoren rinteillä, Resignolo sijaitsee Salemin vihreillä kukkuloilla ja Suor Marchesea sijaitsee eteläisen Sisilian alueella.

Duca di Salaparutalla on pitkä historia viinin valmistuksessa. Tuottajan tarina on alkanut jo vuonna 1824. Salaparutan nimi ja tuotteet ovatkin erittäin tunnettuja sekä suosittuja omassa kotimaassaan. Italiassa tutkitaan vuosittain viinibrändien sijoitusta toisiinsa nähden kolmen erillisen mittarin mukaan; tunnettuus, tuotteen myynti ja tuotteiden suosittelu. Vuonna 2021 julkaistussa tutkimuksessa Duca di Salaparuta oli sijalla 11.

Viinit jakautuvat kolmen eri brändin alle; Duca di Salaparuta, Corvo ja Florio. Nyt Suomeen saapuneista uutuuksista Calanica Frappato on Duca di Salaparutan brändiin kuuluva Calanica-sarjan punaviini, joka on suunniteltu valtavirralle kuluttajista.

Corvo-brändillä on 200 vuoden historia ja nimissään myös ensimmäinen pullotettu viini Sisiliassa. Corvo-brändin alle kuuluva uutuus, Colomba Platino Insolia on valmistettu erityisesti premium-tuotteita etsiville asiakkaille.

Florio-brändin alle kuuluvat tuottajan Marsalat, joista nyt Suomeen uutuuksina tulevat Gourmet-linjan Targa ja Oltrecentro Fine Dining -ruokailua ajatellen. Portviineille kaivattu vaihtoehto on juurikin monikäyttöinen Marsala.

Ihanteellinen kalaruokien kanssa tarjoiltavaksi

Colomba Platino Insolia

Duca di Salaparuta on valmistanut tätä viiniä jo vuodesta 1959. Rypäleet kerätään käsin 300 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevilta rinnepalstoilta syyskuun loppupuolella. Viini tehdään 100% Insolia rypäleistä. Viiniasiantuntijat pitävät tätä yhtenä parhaista valkoviineistä Sisiliasta. Tarjoillaan 10–12-asteisena. Falstaff-pisteet 2020 tälle tuotteelle 90.

Suositellaan kalan, lihan tai juustojen kanssa

Calanica Frappato

Uudempi tulokas Duca di Salaparutalta, valmistus aloitettu vuonna 2019. Rypäleet kerätään käsin 200 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevilta rinnepalstoilta syyskuun loppupuolella. Viini tehdään 100% Frappato-rypäleistä. Tarjoillaan 16–18-asteisena. Falstaff-pisteet 2020 tälle tuotteelle 90.

Targa marsala

Itsessään jo jälkiruoka

Targa

Elegantti marsala, joka on valmistettu Grillo-rypäleistä. Kypsytetään vähintään 7 vuotta suurissa 1800 litran tynnyreissä, jonka jälkeen vielä yksi vuosi pienemmissä 300 litran tynnyreissä. Sopii mainiosti aperitiiviksi, jolloin hyvä tarjoilulämpötila on 10 astetta tai jälkiruokien kanssa suositellaan tarjoilulämpötilaksi 16–18 astetta. Falstaff-pisteet 2020 tälle tuotteelle 92.

Leivonnaisten ja suklaisten herkkujen pari

Oltre Centro

Tammitynnyreissä vähintään 24kk kypsytetty Grillo- ja Catarratto-rypäleistä valmistettu makea Marsala. Aperitiivina tarjoiltuna parhaimmillaan 6–8-asteisena. Jälkiruokien kanssa tai sellaisenaan nautittuna 14–16-asteinen. Falstaff-pisteet 2020 tälle tuotteelle 91.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.