Sivulla Ajankohtaista

Alkon vakiovalikoima täydentyy 22.6. alkaen hurmaavalla portugalilaisella punaviinillä.

Penina on valmistettu yhdestä Portugalin arvostetuimmista rypälelajikkeista. Touriga Nacional tunnetaan tavallisemmin portviinien lajikkeena ja Peninasta onkin löydettävissä herkullisen portviinin tyypillisiä tummanhedelmäisiä piirteitä. Peninaa on kypsytetty kolme kuukautta ranskalaisessa tammessa. Viinin nimi Penina juontaa juurensa Lissabonin alueella, Sintra vuorella, sijaitsevaan samannimiseen paikkaan (voidaan kirjoittaa myös Peninha), jonka häikäisevän kaunis luonto on tunnettu runsaasta monimuotoisesta kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Peninan alueen eläinkantaan kuuluu etiketissä kuvattu värikäs mehiläissyöjälintu.

PeninaPenina1

Viinin tuottaa Quinta do Boição, joka on osa Enoport United Wines Groupia, jolla on tiloja ympäri Portugalia kattaen useimmat maan laatuluokitellut alueet ja yli 500 hehtaaria viinitarhoja. Enoport on omistanut Quinta do Boiçãon tilan vuodesta 1983 ja tila sijaitsee Bucelasin alueella, noin 25km Lissabonin keskustasta.

Penina Touriga Nacional on täyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, tumman luumuinen, mausteinen, hennon kukkainen. Viini sopii mainiosti punaisten liharuokien, erityisesti grilliherkkujen kaveriksi, mutta myös pastaruoat maistuvat Peninan kanssa. Napakympin arvoinen yhdistelmä Peninalle ovat kuitenkin kypsät juustot kirsikkahillokkeen kera.

Peninan valikoimaantulo päivä on 22.6.2015
Hinta 10,90€ (0,75l)
Alkon tuotenumero 489767
Rypälelajike 100% Touriga Nacional
Alue & laatuluokitus Vinho R egional Lisboa

Lataa tuotekuvaus tästä!

 

Lisätiedot: tuotepäällikkö Suvi Sinivirta, suvi.sinivirta@norex.fi, +358405893347

Näytepyynnöt: Tiia Seppälä, tiia.seppala@norex.fi, +358401959193

Aloita kirjoitus ja paina Enteriä hakeaksesi