Viini+Ruoka

PAISTETTU TAI GRILLATTU LOHI

Grillattu lohi ja sitruuna

Klassinen lohiviini on usein monipuolisesta Chardonnay -lajikkeesta valmistettu. Valitse vaikka vaihtoehto arvostetulta Bourgognen alueelta Ranskasta, kuten Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Chardonnay. Myös mutkaton chileläinen Cousiño-Macul Chardonnay sopii lohen kera loistavasti.

Ruokaviininä rosee on usein mitä toimivin, paistettu lohi maistuukin myös provencelaisen Domaine Houchart Rosén kera mainiosti.

Kun lohi on grillattu tai hiillostettu, sen kanssa sopii hienosti myös kevyehkö punaviini, kuten ranskalainen Wolfberger Pinot Noir Alsacen alueelta. Myös punaviini kannattaa tarjoilla lohen kera hiukan viilennettynä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.