Suositusjuomat

Ajankohtaista: hyvää halloweenia!

9.9.-17.11.2021

Lokakuun viimeisenä päivänä juhlitaan halloweenia eli pyhäinpäivän aattoa. Juhlajuomiksi kurpitsojen ja muiden herkkujen seuraan suosittelemme kuohuviinejä tai esimerkiksi pehmeää punaviiniä.

Barton & Guestier Extra Dry on hieno lahjaviini arvoisessaan pakkauksessa. Se on hiukan kuivaa makeampi kuohuviini, joka maistuu useimmille. Kultaisen juhlava, mutta graafisen tyylikäs pullo on ilo antaa ja saada lahjaksi. Mutkaton, runsaan hedelmäinen kuohuva on räätälöity maistumaan ja se tarvitseekin seurakseen useimmiten seuraavan lasillisen. Tunnetun ranskalaistuottajan osaamisella valikoiduista Ugni Blanc -, Chardonnay- ja Terret Blanc –rypäleistä valmistettu viini on käynyt terästankeissa hedelmäisyyden säilyttämiseksi, ja sokerilisäys vastaa tarkkaan tämän viinin mehevää hedelmäisyyttä.

Nautiskeluviiniksi, naposteltaville alkuruoille ja grillin antimille sopii myös makean marjainen, muhkea ja viettelevä Scarlett Dark, joka lämmittää lokakuun pimenevässä illassa. Tässä pehmeässä ja kiehtovassa viinissä ovat rypäleinä Shiraz, Merlot ja Cabernet Sauvignon. Täyteläinen, keskitanniininen ja tumman kirsikkainen viini on myös kevyesti suklainen ja vaniljainen.

Katse Brut on huomiota herättävän ilmeikäs seurusteluviini Halloween-humuun. Näyttävään ympäristöystävälliseen kevytlasipulloon pakattu ”apinakuohuviini” on nimensä mukaisesti erittäin kuiva kuohuva, ja se käy mainiosti pikkusuolaisille tai erilaisille alkupaloille ja Halloweenille kilistelyyn sellaisenaan. Pullon kyljestä meitä katsoo gorilla, ja ”apinakuohuviinin” tuottaja Norex tukeekin kuukausittaisella lahjoituksella gorillojen suojelua tekevää yhdistystä. 

Hienostuneeseen Halloweeniin tyylistä tinkimättä on kuin tehty Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé. Herkullisen vivahteikas samppanja suorastaan tulvii kesäisiä, punaisten hedelmien aromeja. Se on syntynyt lisäämällä 16 % huolella valittua punaviiniä ikoniseen Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive -sekoitukseen, jonka jälkeen samppanjaa on kypsytetty kellarissa 2 – 3 vuotta. Tuloksena on maittava ja monikäyttöinen samppanja nautittavaksi sellaisenaan, mutta aivan erityisesti se käy Halloweenin ruokailuun aterian alkupaloista jälkiruokaan saakka. Nicolas Feuillatte on Ranskan markkinoiden ykkönen, kolmanneksi suurin koko maailmassa ja neljänneksi suurin Yhdysvalloissa. Tammikuussa 2020 La Revue de Vin de France valitsi Feuillatten vuoden viinintekijäryhmäksi.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN