Suositusjuomat

Chile

21.10.-17.11.2021

Chilessä tuotetaan monipuolisesti erilaisia viinityyppejä, ja se kuuluukin yhteen maailman suurimmista viininviejistä.

Santiago de Chile White ja Red kolmen litran hanapakkauksissa ovat hyviä yleisviinejä seurusteluun ja esimerkiksi noutopöytään. Kummankin rypäleet tulevat Central Valleyn alueelta, joka on Chilen suurin viiniä tuottava alue. Central Valleyn viineillä on raikas hapokkuus ja puhtaat aromit. Santiago de Chile Whiten rypäleet ovat Sauvignon Blanc ja Moscato ja Santiago de Chile Redin rypäleinä käytetään Cabernet Sauvignonia sekä Carménèrea.

Cousino-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon luotiin jo 1927, ja edelleen se on tuottajansa tunnuskuva. Erinomainen lihaviini, myös grillatulle lihalle ja paahdetuille vihanneksille. Sopii lisäksi kypsytetyille juustoille ja sienirisotolle. Valle del Maipon kypsät rypäleet saavat klassisen käsittelyn: poiminta käsin, valikointi kellarissa, uuttaminen kylmässä, käyminen viileässä, 12 kuukauden kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä ja viini lepää pulloissa vielä kuusi kuukautta ennen myyntiä. Antiguas Reservas tarjoaa rakennetta, eleganssia ja potentiaalia myös kypsytykseen.

Chilen Central Valleysta tuleva ABC Chardonnay on kevyesti tammitettu kolme kuukautta menetelmällä ’staves’, eli tammisauvoilla. Sen kera maistuvat vaalea liha, runsaat pastat, sieniruoat ja punalihaiset kalaruoat. ABC Chardonnayn nimi irvailee takavuosien kansainväliselle trendille, jolloin viininharrastajat dissasivat Chardonnay -viinejä yleisellä teemalla ’Anything But Chardonnay’. Onneksi nämä ajat ovat jäämässä historiaan.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN