Postin jakelu on ajoittain ruuhkautunut. Pyydämme, että huomioitte tämän tilausten toimitusaikataulussa. Mahdollinen toimitusviive on erityisen tärkeää ottaa huomioon mikäli kyseessä on toimitus, jonka aikataulu on kriittinen, esimerkiksi toimitus tiettyyn tilaisuuteen. Iso osa toimituksista menee perille normaalilla aikataululla, mutta haluamme korostaa tässä tilanteessa ennakoimisen tärkeyttä.

Suositusjuomat

Espanja – Nuorekas klassikko: punaviinit

3.2.-16.3.2022

Aurinkoinen Espanja tunnetaan monista viinialueistaan, kuten Riojasta ja Torosta.

Riojalainen Barón de Ley on erikoistunut Reservoihin ja Gran Reservoihin. Tuottajan kypsytyskellari on maailman toiseksi suurin, ja tynnyrit uusitaan vuosittain, jotta viinien luonne säilyy vuosikerrasta toiseen. Barón de Ley Reservan ja Gran Reservan rypäleenä on Tempranillo.

Barón de Ley Reservan rypäleet poimitaan etupäässä Mendavian viinitarhoilta. 400 metrin korkeus ja välimerellinen ilmasto antavat viinille erityistä tiiviyttä ja hedelmäisyyttä. 20 kuukauden kypsytys uusissa amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä ja vielä kahden vuoden jatkokypsytys pullossa tekevät viinistä nautittavan moniulotteisen. Makean mausteinen, silkkisen tanniininen ja tasapainoinen Reserva on tapasten, tummien lihojen ja juustojen suosikkiviini. Viipyilevässä lopussa vuorottelevat punaiset marjat ja villit yrtit. Viini käy myös vegaaneille.

Juhlava Baron de Ley Gran Reserva on kypsä aristokraatti, jolta on lupa odottaa paljon. Sen rypäleet poimitaan pääasiassa Ceniceron tarhoilta, jossa rinteiden suunta, iäkkäät köynnökset ja atlanttinen ilmasto sopivat täydellisesti tähän viinityyliin. Viini kypsyy kaksi vuotta tynnyreissä, joista puolet on ranskalaista tammea ja puolet amerikkalaista tammea. Tämän jälkeen sitä jatkokypsytetään pullossa vielä kolme vuotta. Tuloksena on harmoninen ja hienostunut viini esimerkiksi sieniruokien, riistan tai lampaan kanssa. Viini käy myös vegaaneille.

Vintaen tuottama Matsu-sarja on kotoisin Torosta. Sarjan viineissä etiketin viininviljelijän ikä kuvastaa viinin luonnetta, kypsytystä, kehittyneisyyttä sekä myös köynnösten ikää. Rypäleenä on Tempranillo.

Matsu El Picaro on sarjan nuorimmainen, jonka viiniköynnökset ovat noin 90-vuotiaita. El Picaro käy kontrolloidusti alle 24 asteessa betonitankeissa, jotta siihen saadaan mahdollisimman paljon hedelmäisyyttä ja raikkautta. Malolaktinen käyminen tehdään ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä ei myöskään suodateta, jotta aromit säilyvät. Tuloksena on erinomainen ruokaviini ja seurustelujuoma esimerkiksi noutopöytään tai grillatun ruoan kanssa. Runsaudestaan huolimatta se ei ole vaikea viini. Viini käy myös vegaaneille.

Matsu El Recion rypäleet ovat 90 – 100 -vuotiaista köynnöksistä. Viini on maseroitunut ja käynyt sementtitankeissa hedelmäisyyden ja raikkauden takaamiseksi. Malolaktinen käyminen on tapahtunut ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä on kypsytetty 14 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Matsu El Recio on täysiverinen liha- ja juustoviini, joka on todella täyteläinen, samettisen pehmeä ja silkkinen. Mukana on paahdetta ja kuivattuja hedelmiä, ja viipyilevä jälkimaku. Viini käy myös vegaaneille.

Matsu El Viejo on sarjan kypsin viini. Yli 100-vuotiaista viiniköynnöksistä on valittu parhaat tertut, ja viini on maseroitunut ja käynyt sementtitankeissa 3 viikkoa. Malolaktinen käyminen on tapahtunut ranskalaisissa tammitynnyreissä. Matsu El Viejo on kypsynyt vähintään 16 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, ja se on suodattamaton. Suuressa ja juhlavassa viinissä on upea rakenne, rikas vivahteikkuus ja hienostunutta kypsyyttä tummien lihojen, riistan ja pihvien seuraksi. Viini käy myös vegaaneille.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN