Postin jakelu on ajoittain ruuhkautunut. Pyydämme, että huomioitte tämän tilausten toimitusaikataulussa. Mahdollinen toimitusviive on erityisen tärkeää ottaa huomioon mikäli kyseessä on toimitus, jonka aikataulu on kriittinen, esimerkiksi toimitus tiettyyn tilaisuuteen. Iso osa toimituksista menee perille normaalilla aikataululla, mutta haluamme korostaa tässä tilanteessa ennakoimisen tärkeyttä.

Suositusjuomat

Espanja – Nuorekas klassikko: valkoviinit

3.2.-16.3.2022

Espanjan valkoviinit ihastuttavat monimuotoisuudellaan.

Upeaan kukalliseen pulloon pakattu Barón de Ley Semi Dulce on raikas ja tuore Sauvignon Blanc Riojasta. Hyvä hapokkuus keventää viinin makeutta antaen sille hienoa tasapainoa. Se käy erinomaisesti seurusteluviiniksi, aperitiiviksi, ankanmaksalle, sinihomejuustolle ja hedelmäisille jälkiruoille. Barón de Ley Semi Dulcen rypäleet ovat kasvaneet Finca Carboneran tarhoilla 800 metrin korkeudella merenpinnasta. Se on Riojan korkein kasvupaikka, ja lämpötila vaihtelee huomattavasti. Sen ansiosta rypäleissä on korjuuhetkellä sekä runsaasti sokeria että tervettä hapokkuutta. Puristettu mehu käy viiniksi matalassa 12–14 °C lämpötilassa. Käyminen keskeytetään loppuvaiheessa jäähdyttämällä viini –4 °C lämpötilaan. Näin viiniin jää rypäleen omaa sokeria sekä verrattain matala alkoholipitoisuus.

Honeymoon on Parés Baltàn kaikkein aromaattisimpien Parellada-rypäleiden lapsi. Ne kasvavat Penedesin korkeimmilla kukkuloilla, ja tarhan viileä mikroilmasto hidastaa aromien muodostumista aivan kasvukauden loppuun saakka. Parés Baltàlla maltetaan odottaa, jotta koko intensiteetti siirtyisi viinilasiin. Käyminen tapahtuu jäähdytetyissä terästankeissa hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Viinin nimi, ”kuherruskuukausi”, tuo mieleen myös Cusinén perheen historiaa: sen nykyisen johdon vanhemmat viettivät nimittäin aikanaan kuherruskuukauden Suomessa, ja ihastuivat maahamme kovasti. Huolenpito ja biodynaamisuus maistuvat tässä viinissä, joka on puolimakea, avoimen hedelmäinen, raikkaan hapokas, lempeän hunajainen ja vivahteikas. Viini käy myös vegaaneille.

Footmark Organic White on räätälöity kertakaikkisen mukavaksi. Se on helposti lähestyttävä, ystävällinen kukkarolle, sopii moneen ruokaan, luomuviininä se vaalii yhteistä hyvää ja muovipullo on kevyt kantaa. Viini kertoo hauskoja tarinoita Espanjan La Manchasta, jossa Don Quijote taisteli tuulimyllyjä vastaan. Rypäleet tähän viiniin tulevat La Manchuelan alueen ympäristöstä. Se on saanut käydä terästankeissa, kontrolloidussa lämpötilassa. Kuiva, runsaan hedelmäinen ja hapokas Footmark Organic White on oiva seurustelujuoma ja ruokaviini salaattien, pikkusuolaisten tai äyriäispastan sekä kanan kanssa. Viini käy myös vegaaneille.

Suun täyttävä, puhtaan hedelmäinen ja eloisa Hacienda Lopez de Haro Blanco tulee San Vicente de la Sonsierran kylästä Riojasta. Se on suunniteltu suomalaiseen makuun sopivaksi, ja se on todella monipuolinen ruokapöydän moniottelija. Rypäleenä on Viura, joka on vieläkin usein aliarvostettu lajike, vaikka siitä voidaan valmistaa hienoja, kauniisti kypsyviä ja kehittyviä viinejä, erityisesti juuri Riojassa. Tämä viini onkin hieno esimerkki laadukkaasta Viurasta, joka maistuu aperitiivina ja seurusteluviininä. Maultaan Hacienda Lopez de Haro Blanco on kuiva, raikkaan hapokas, sitruksinen ja keltaluumuinen. Pitkässä lopussa viipyilevät mehiläisvaha, yrtit ja mineraalit. Parhaimmillaan se on kalan, äyriäisten, simpukoiden ja vaalean lihan seurassa. Sille sopivat hienosti myös esimerkiksi salaatit, raclette, miedot juustot, alkupalat, savukala, haudutetut vihannekset, lasagne ja kohokkaat. Viini käy myös vegaaneille.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN