Postin jakelu on ajoittain ruuhkautunut. Pyydämme, että huomioitte tämän tilausten toimitusaikataulussa. Mahdollinen toimitusviive on erityisen tärkeää ottaa huomioon mikäli kyseessä on toimitus, jonka aikataulu on kriittinen, esimerkiksi toimitus tiettyyn tilaisuuteen. Iso osa toimituksista menee perille normaalilla aikataululla, mutta haluamme korostaa tässä tilanteessa ennakoimisen tärkeyttä.

Suositusjuomat

Joulun vegepöytään

18.11.2021-6.1.2022

Joulun monimuotoisiin kasvisruokiin kuuluvat niin tutut laatikkoruoat kuin modernit vegeklassikot, kuten seitankinkku. Kasvisruoan seuraksi valitsimme maukkaita vegaanisia viinejä.

Nuna Chakana tulee nimensä mukaisesti Nunasta, joka on Chakanan suurin viinitarha. Se on samalla Argentiinan suurin sertifioitu luomutila. Andien alueella puhuttavalla quechuan kielellä ”nuna” tarkoittaa sielua. Runsasmakuisessa ja samettisen tanniinisessa viinissä on karhunvatukkaisuutta ja kevyttä tammisuutta. Tarhoilla yön ja päivän lämpötilaerot ovat suuria, ja viileät yöt säilyttävät viinin raikkaan hapokkuuden. Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc käy villihiivalla pinnoittamattomassa betonitankissa, jonka jälkeen kypsytys jatkuu vanhoissa 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukautta. Tämä Bordeaux’n apurypäle nousee uuteen arvoon tarjoten uljaan rakenteisen, monimuotoisen ja persoonallisen viinin. Viini on luomutuotettu biodynaamisesti.

Parés Baltà Mas Elena on nimetty perheyrityksen vanhimman pojan Joan Cusinén enologivaimon Maria Elenan mukaan. Pehmeä Merlot yhdistyy kahden Cabernet’n antamaan rakenteeseen ja mausteisuuteen. Toinen toistaan voimaannuttaen ne muodostavat pyöreyden ja monikerroksisuuden täydellisen tasapainon. Rakenne on hieno, tasapaino esimerkillinen, kilteissä tanniineissa on juuri sopivaa karheutta ja pitkässä lopussa viipyilevät tuoksun aromit. Viiniä on kypsytetty kahdeksan kuukauden ajan kahden tai kolmen vuoden ikäisissä amerikkalaisissa ja ranskalaissa tynnyreissä. Viini on luomua.

Orsogna Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzon rypäleet kasvoivat osittain korkeissa pergoloissa ja osittain Guyot-sidotuissa köynnöksissä 300 – 450 metrin korkeudessa meren pinnasta. Käyminen tapahtui kuorten kanssa luonnonhiivoilla 25 – 28 °C lämpötilassa 10 – 15 päivän ajan. Kypsytys tehtiin osittain tynnyreissä ja osittain terästankeissa ja tämän jälkeen kypsytystä jatkettiin vielä pulloissa. Tuloksena on intensiivisen hedelmäinen ja hilloinen maku, joka tarjoilee tummia marjoja ja samettisia tanniineja, jotka kyyditsevät vaniljan, kanelin ja nahan sävyttämää mausteisuutta. Suutuntuma on lähes pureskeltava, ja pitkä loppu jättää mantelisen kaipauksen. Viini on luomutuotettu biodynaamisesti.

Rieslingiä ja Pinot Gris’tä yhdistävä Wolfberger (W)2 on nautittava ruoan moniosaaja Alsacen suurimmalta tuottajalta. Aavistus makeutta antaa eloisaan ja hedelmäiseen viiniin runsautta ja yhdistää samalla viinin moneen ruokaan. Nimi (W)2 viittaa Alsacen alueen kahteen klassiseen rypälelajikkeeseen Rieslingiin ja Pinot Gris’hin, joista se on valmistettu. Riesling antaa viiniin tyylikkään raikkauden ja pirteyden, Pinot Gris taas tuo runsautta ja täyteläisyyttä. Yhdistelmä on erinomaisen onnistunut.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN