Suositusjuomat

Joulutunnelmaan

18.11.-27.12.2021

Joulunpunaiset viinit lämmittävät ihanasti talven pyhinä ja sopivat joulutunnelmaan. Ne maistuvat joulun juhlaruokien seuralaisina.

Casa Charlize Cuvee Forte Toscana IGT on samettisen pehmeä ja helposti kulauteltava viini, joka on samalla pureskeltavan runsas. Se vie nauttijansa keskelle Toscanan kukkuloita italialaisen ravintolan hälinään ja tuo takaisin lomamuistot Italian lämmöstä. Perinteinen Sangiovese saa tiiviyttä Cabernet Sauvignonista, runsautta Syrahista ja mehevää hillomaisuutta Merlotista. Viini kuuluu Casa Charlize-viinisarjaan.

Baron de Ley Gran Reserva on aristokraattinen pöytävieras arvostetulta espanjalaiselta tuottajalta. Juhlava Riojan viini on omiaan myös juustojen seuraksi. Harmoninen ja hienostunut viini on täyteläinen, silkkisen tanniininen ja ryhdikkään hapokas valinta tummalla marjaisuudella ja kevyellä mausteisuudella. Sen rypäleenä on Tempranillo. Barón de Leyn kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan, ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Laajat tarhat ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.

Ironstone Old Vine Zinfandel syntyy yli 45-vuotiaiden köynnösten rypäleistä, kypsyy ranskalaisessa tammessa ja edustaa pitkän perinteen eleganssia ja sopusuhtaisuutta viinityypissä, jossa helposti liioitellaan. Zinfandeliksi tämä on vain keskitäyteläinen ja alkoholipitoisuus pysyy maltillisella 14,5 % tasolla. Zinfandelin kaverina on vielä viisi prosenttia sekä Shirazia että Petite Sirahia lisäämään vivahteikkuutta. Tämä viini käy niin erinomaiseksi ruokapöydän viiniksi kuin takan äärellä tunnelmointiin. Ironstone on yksi Kalifornian suurimmista perheomisteisista viinitaloista. Se toimii kestävän kehityksen mukaisesti.

Vinhas do Ocidente on ruokapöydän supersankari, jonka tunnistaa kauniista korkkietiketistä. Se asettuu luontevaksi osaksi Portugalin viinien menestystarinaa. Viini on runsasmakuinen, josta kertovat jo rypäleet (50 %) Alicante Bouschet, (30 %) Touriga Franca (20 %) Castelão. Se on helposti lähestyttävä ja niin hedelmäinen, että se tuntuu hiukan makealta, mutta miellyttävä hapokkuus pitää tämän lempeän viinin eloisana ja tasapainoisena. Tanniinit ovat runsaat, mutta ne ovat kuin silkkiä ja samettia. Portugalilainen tuottaja Casa Relvas haluaa tuottaa laatuviinejä kaikkiin elämän hetkiin; viinejä jotka tuovat mieleen hyvät ajat. Viinintuotannon ohella Casa Relvas toteuttaa lukuisia ympäristönsuojeluhankkeita.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN