Suositusjuomat

Juustojen kaveriksi

9.9.-17.11.2021

Monet viinit ovat todellisia juustoviinejä, olivatpa kyseessä pehmeät ja miedot tai kypsytetyt ja voimakkaan makuiset juustot. Juustojen kaveriksi löytyy viinejä jokaiseen makuun sekä puna- että valkoviinien joukosta.

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo on täyteläinen ja keskitanniininen punaviini, jonka runsas maku sopii erinomaisesti kypsytetyille juustoille. Montepulciano d’Abruzzo -rypäleet kasvoivat osittain korkeissa pergoloissa, osittain Guyot-sidotuissa köynnöksissä 300 – 450 metrin korkeudessa meren pinnasta. Kypsytys tehtiin osittain tynnyreissä ja osittain terästankeissa, minkä jälkeen kypsytystä jatkettiin vielä pulloissa. Demeter-sertifioitu biodynaaminen viini käy myös vegaaneille.

Ironstone Old Vine Zinfandel syntyy yli 45-vuotiaiden köynnösten rypäleistä, kypsyy ranskalaisessa tammessa ja edustaa pitkän perinteen eleganssia ja sopusuhtaisuutta viinityypissä, jossa helposti liioitellaan. Zinfandeliksi tämä on vain keskitäyteläinen ja alkoholipitoisuus pysyy maltillisella 14,5 % tasolla. Vivahteikkuutta lisäävät Shiraz ja Petite Sirah, joita molempia on mukana viisi prosenttia. Hieno Zinfandel on hyvä lihaviini, mutta erityisen sijan tämä viini saa voimakasmakuisten ja suolaisten juustojen kumppanina. Tuottaja Ironstone on yksi Kalifornian suurimmista perheomisteisista viinitaloista, ja talo toimii kestävän kehityksen mukaisesti.

Matsu El Recio tulee Toron viinialueelta Duero-joen laaksosta Luoteis-Espanjasta. Alueen kuuma ja kuiva ilmasto tuottaa täyteläisiä ja maanläheisiä viinejä. Viiniköynnökset ovat hyvin iäkkäitä: ne ovat 90–100 -vuotiaita. Tämä täyteläinen ja tanniininen Tempranillo on erinomainen juustoviini, joka on elementissään myös lihojen kanssa. Makutyypiltään se on roteva ja voimakas.

Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Chardonnay 37,5 cl (10,98€) on tamminen, hennon toffeinen ja runsas juustoviini, joka sopii myös seurusteluun. Bourgogne Blancin tuotantoalue on koko Bourgogne. Louis Jadot’n Couvent des Jacobins’n sekoituksen raikkauden tuo Mâconnais ja rakenteen Côte d’Or sekä Chalonnais. Osa viinistä valmistetaan ja kypsytetään täysin terästankeissa hyvän hedelmäisyyden säilyttämiseksi ja osa taas valmistetaan ja kypsytetään alusta asti perinteiseen tapaan tammitynnyreissä, jotta viiniin saadaan rakennetta ja voimaa. Kypsytys kestää noin kahdeksan kuukautta.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN