17.3.-1.5.2022
Alsacen suurin tuottaja Wolfberger tuottaa kaikkia alueen viinityyppejä, mutta erityisen tunnettu talo on Crémanteistaan, eli perinteisellä pullokäymismenetelmällä tehdyistä kuohuviineistä. Wolfberger oli yksi tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojista vuonna 1976.
Luomutuotettu Wolfberger Crémant d’Alsace (W) Organic on maultaan puhtaan hedelmäinen, sitruksinen, viheromenainen ja mineraalinen. Laadukas kuohuviini on syntynyt viidestä rypäleestä: Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir ja Riesling. Käy hyvin aperitiiviksi, äyriäisille, vaalealle lihalle ja kylmäsavulohelle tai pehmeän vuohenjuuston kera.
Pirteän hapokkaan Wolfberger Crémant d’Alsace Brutin rypäleinä ovat Riesling, Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, Pinot Gris. Monikäyttöinen kuohuviini sopii aperitiiviksi, kalalle, vaalealle lihalle tai ranskalaiseen tapaan jälkiruoan seuraksi.
Wolfberger Crémant d’Alsace Chardonnay Élevé en fût de Chêne on tehty pelkästään Chardonnay-rypäleestä. Käyminen ja kypsytys tammitynnyreissä antavat sille viinillisyyttä ja rakennetta, pitkä 36 kuukauden kypsytys moniulotteisuutta, ja ennen muuta satoa tehty korjuu antaa raikasta hapokkuutta. Tämä Crémant kantaa ylpeästi voittajan viittaa ja erottuu joukosta tuntijan valintana. Hintatietoiselle se tarjoaa huimaa kyytiä koko rahalla.