Suositusjuomat

Kuohuviinipöytä: Espanjan kuohuviinit

3.2.-16.3.2022

Espanja on pullollaan kauniita kuohuviinejä, kuten perinteisiä cavoja.

Parés Baltà Brut b on Suomen suosituimpiin lukeutuva luomucava, joka tehdään perinteisistä cavan rypäleistä Parellada, Macabeo ja Xarel·lo. Parellada hallitsee tätä sekoitusta, ja se tulee Penedeksen korkeimmilta vuorilta antaen kukkeaa raikkautta kasvupaikan erityisen mikroilmaston ansiosta. Macabeo tuo mukaan hedelmäisyyttä ja Xarel·lo vartaloa. Luomuviinin vivahteikkuus ja harmonia leimaavat tätä viiniä. Erityisesti luomuviiniksi sen hinta-laatusuhde on esimerkillinen. Monikäyttöinen cava seurusteluun, maljaviiniksi, tapaksille, kala- ja äyriäisruoille ja blineille.

Parés Balta Pink p on Garnatxalla modernisoitu luomu-cava, jonka tuoksussa tuntuvat kesän mansikat ja vadelmat. Pitkä kellarointi nostaa tuoksuun mukaan vielä miellyttävän paahteen. Tuloksena on hurmaava seurusteluviini ja aperitiivi, joka sopii kalan ja katkarapujen kera, tapaksille, miedoille vuohenjuustoille ja tummalle suklaalle.

Savia Viva Cava Organicin etiketti kertoo hauskaa tositarinaa, joka liittyy Suomeen. Vuonna 1971 Joan ja Maria Angels Cusiné menivät naimisiin. He ostivat asuntoauton, jolla lähtivät kahden kuukauden häämatkalle Skandinaviaan. Seikkailun jatkuessa he saapuivat myös Suomeen, jonka kulttuuriin, ihmisiin ja ruokiin he rakastuivat. Yhdeksän kuukautta myöhemmin syntyi heidän poikansa Joan, joka on tällä hetkellä yrityksen johdossa. Paahteinen ja pähkinäinen Savia Viva Cava Organic toimii erinomaisesti seurusteluviininä, mutta maistuu mainiolta myös pikkusuolaisten, tapasten, salaattien ja mietojen juustojen kanssa. Rypäleinä ovat Parellada, Macabeo ja Xarel·lo.

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Koko tuotanto on Demeter-sertifioitua luomua, ja viinit sopivat myös vegaaneille. Viiniä tehdään suurella sydämellä, ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Tarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.