Suositusjuomat

Kuohuviinipöytä: Pikkujoulukuohuviinit

18.11.-1.12.2021

Pikkujouluaika lähenee ja olemme nostaneet kuusi erilaista suositusjuomaa kuohuviinipöydän esillepanoihin. Ensimmäisenä 20cl koossa Rotari Gran Rose Brut. Elegantti klassiseen tyyliin, kuiva ja raikkaan hapokas, laadukas käsin kerätyistä Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleistä valmistettu kuohuviini. Tämä perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettavien kuohuviinien nimi on kunnianosoitus Pohjois-Italiaa 600-luvulla hallinneelle Longobardien kuningas Rotarille.

Seuraavaksi vuorossa tulee Contaldi Costaldi Brut Franciacorta hieman isommassa pikkupullossa 37,5cl. Contadi Castaldin juuret ovat Franciacortan perinteissä, mutta samalla se on nykyaikainen. Nimi viittaa muinaisiin aikoihin Franciacortan alueella. Keskiajalla ’contadi’ oli nimitys maakunnille, jotka olivat kuuluisia maatataloustuotteistaan. ’Castaldi’ puolestaan oli nimitys lordeille, jotka hallitsivat näitä alueita. Laadukkuus tuotteessa on vastaansanomaton!

Wolfberger Crémant d’Alsace (W) Organic tuo laadukkaan vaihtoehdon luomukuohuviineihin. Viini syntyy viidestä eri rypälelajikkeesta: Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir ja Riesling. Tuottaja Wolfberger on yksi Ranskan suurimmista viinintuottajista ja Alsacen suurin.

Saksasta laadukas hedelmäinen kuohuva Stefan Winter Riesling Brut. Täsmällinen ja pikkutarkka käsityötaito on Stefan Winterin tavaramerkki. Tällä hetkellä Winterin viinitalo on yksi Rheinhessenin arvostetuimpia. Stefan Winter on hakenut kokemusta ja ymmärrystä kuuluisuuksien opissa ja otti lahjansa käyttöön viinintekijänä vain 20-vuotiaana vuonna 2000 jatkaen suvun 1600-luvulle ulottuvia viljelyperinteitä.

Helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen Soligo Prosecco DOC Treviso Brut on palkittu moneen kertaan ja sopii myös vegaaneille. Toinen proseccovaihtoehto on Tostin Prosecco Rosé, joka on pakattu uniikkiin ja tunnettuun napapulloon.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN