Suositusjuomat

Kuohuviinipöytä: Samppanja – juhlien kuningatar!

2.5-8.6.2022

Samppanjalla on ainutlaatuinen taito tehdä juhlasta juhla.

Nicolas Feuillatten samppanjat ovat Ranskan markkinoiden ykkösiä, kolmanneksi suurimpia koko maailmassa ja neljänneksi suurimpia Yhdysvalloissa. Jättimäisessä osuuskunnassa on jäseninä 5000 viljelijää, joiden rypäleitä korjataan yli 2100 hehtaarin alalta. Nicolas Feuillatten kellarimestari Guillaume Roffiaenilla onkin käytössään valtava paletti, ja talon samppanjavalikoima on laaja ja moniportainen. Nicolas Feuillatte ei häpeile olla suuri ja moderni kunnioittaessaan hienolla tavalla Champagnen perinteitä.

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut on lasillinen elämän parhaisiin hetkiin. Se tavoittaa upeasti Feuillatten nykyisen tyylin kepeydellään, eloisuudellaan ja raikkaudellaan. Tämä ikoninen samppanja on koko valikoiman peruskivi, ja esittelee hienolla tavalla mihin kaikkeen Champagnen moderni jättiläinen pystyy. Herkullinen nautittavuus, poikkeuksellinen monikäyttöisyys ja tasokas eleganssi tekevät tästä samppanjasta erinomaisen valinnan minä tahansa hetkenä. Maku on erittäin kuiva, raikkaan hapokas, tyylikkään hedelmäinen, tasapainoinen ja pitkä. Tuoreiden hedelmien vivahteikkuus yhdistyy kypsään monimuotoisuuteen. Erinomainen aperitiivi, herkullinen kumppani pienille suupaloille, maittavaa seuraa meren antimille.

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé on herkullisen vivahteikas samppanja, joka suorastaan tulvii kesäisiä, punaisten hedelmien aromeja. Tämä samppanja on syntynyt lisäämällä 16 % huolella valittua punaviiniä Réserve Exclusive -sekoitukseen, minkä jälkeen samppanja kypsyy kellarissa 2–3 vuotta. Tuloksena on maittava ja monikäyttöinen samppanja sellaisenaan nautittavaksi, mutta aivan erityisesti ruokailuun aterian alkupaloista jälkiruokaan saakka. Sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja seurusteluun, rasvaiselle kalalle tai vaalealle lihalle. Myös juustot ja jopa jälkiruoat, esimerkiksi tummasta suklaasta, marjoista tai hedelmistä, sopivat hyvin. Maku on erittäin kuiva, raikkaan hapokas, sitruksinen, herukkainen ja maukkaan marjainen maku on pitkä, kiinteä ja tasapainoinen.

Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collection Vintagen sekoituksessa on pääasiassa Côte des Blancs’in rypäleistä saatuja viinejä tarjoamassa raikkautta ja mineraalisuutta, mutta aromikkuutta lisäävät myös Sézannen, Montgueux’n ja Marnen laakson Chardonnay-viinit. Maultaan Blanc de Blancs Collection Vintage on kuiva, nautittavan hapokas, eloisan vivahteikas, tasapainoinen ja pitkä. Tuoksussa on valkoista persikkaa, valkoisia herukoita, aprikoosia, melonia, keltaista luumua, hunajaa, kypsää sitrusta, yrttejä ja mineraaleja. Maku kertaa tuoksun aromeja ja lisää mukaan vielä omenaisia sävyjä, raparperia, inkivääriä ja briossia. Herkullinen valinta aperitiiviksi tai lohitartarin, kylmäsavulohen, jättirapujen, parsarisoton tai valkoisen kalan kanssa tai koville juustoille.

Nicolas Feuillatte Palmes d’Or Brut on kuin taideteos niille, jotka etsivät parasta. Monivivahteinen, kermainen tyylikkyys sävykkäine aromeineen syntyy valitsemalla Montagne de Reimsin ja Côte des Blancsin parhaiden Grand Cru -kylien rypäleet, joiden tarjoamaa rakennetta ja monimuotoisuutta täydentää Montgueux’n Chardonnayn trooppisten hedelmäaromien kirjo, joka muodostaa 7 % sekoituksesta. Vähintään 8 vuoden kypsytys nostaa harmonian vaativintakin makua tyydyttävälle tasolle. Se on malja- ja seurustelusamppanja elämän parhaiden hetkien juhlistamiseen ja nautiskeluun, kaviaarille ja blineille, hienostuneille alkupaloille, ankanmaksalle tai hummerille. Elegantti luksussamppanja on kehittynyt, mutta samalla yllättävän tuore, vivahteikas ja eloisa. Maku on erittäin kuiva, monimuotoinen, kypsän hedelmäinen, hunajainen, hienostunut, tasapainoinen ja nautittava.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.