Postin jakelu on ajoittain ruuhkautunut. Pyydämme, että huomioitte tämän tilausten toimitusaikataulussa. Mahdollinen toimitusviive on erityisen tärkeää ottaa huomioon mikäli kyseessä on toimitus, jonka aikataulu on kriittinen, esimerkiksi toimitus tiettyyn tilaisuuteen. Iso osa toimituksista menee perille normaalilla aikataululla, mutta haluamme korostaa tässä tilanteessa ennakoimisen tärkeyttä.

Suositusjuomat

Pääsiäispöydän klassikot

17.3.-18.4.2022

Suosituksemme pääsiäispöytään tulevat Portugalista. Kaikkien viinien tuottaja on Casa Relvas, joka on erityisen valveutunut vastuullisuusasioissa. Tuottaja on voittanut satoja palkintoja, ja sille on myönnetty Earth Friendly Winery -status.

Atlântico (100 cl) on helposti lähestyttävä, mehukas ja tasapainoinen laatuviini pääsiäiseen hieman isommassa koossa, litran vetoisessa kevyessä muovipullossa. Rypäleet Alicante Bouschet, Trincadeira ja Aragonez ovat kasvaneet runsaasti graniittia sisältävässä maaperässä, ja ne on kerätty yön viileydessä. Käyminen tapahtui jäähdytetyissä terästankeissa. Viini on täyteläinen ja keskitanniininen.

Monte dos Amigos -sarjan uusin jäsen Monte dos Amigos Tinto (37,5 cl) on helposti nautittava ja lempeän samettinen punaviini, joka sopii myös vegaaneille. Se sopii mainiosti pienille naposteltaville sekä grillatulle lihalle, jonka kastikkeessa tai glaseerauksessa on makeutta, kuten lammaspaistille minttuhyytelöllä. Viini on saanut etikettiinsä tittelin Entertaining Red, ja se on myös maistuva seurusteluviini. Rypäleinä ovat Aragonez, Syrah ja Touriga Nacional. Ne on korjattu yön viileydessä, ja malolaktisessa käymisessä tammisauvat ovat antaneet lisäulottuvuutta viinille. Kymmenesosa viinistä kypsyi suurissa tynnyreissä puoli vuotta. Viini on keskitäyteläinen ja keskitanniininen.

Merino-lampaista nimensä saanut mainio luomutuotettu lammasviini Merino Organic sopii pääsiäispöytään perinteisen lammaspaistin ja minttuhyytelön seuraksi, mutta myös runsasmakuisille juustoille. Viinitarhojen syksyn ja talven kunnossapidosta vastaa iso lammasjoukko, ja kemikaaleja käytetään vain minimaalisesti. Viini on täyteläinen ja tanniininen. Rypäleinä ovat Alicante, Touriga Nacional ja Alfrocheiro.

Suomalaisille räätälöidyn ruokapöydän superviinin, Vinhas do Ocidenten, tunnistaa helposti kauniista korkkietiketistä. Runsasmakuinen viini on helposti lähestyttävä valinta pääsiäispöytään. Sen tuoksu on rikas ja maku on niin hedelmäinen, että se tuntuu hiukan makealta, mutta miellyttävä hapokkuus pitää sen eloisana ja tasapainoisena. Tanniinit ovat runsaat, mutta ne ovat kuin silkkiä ja samettia. Rypäleinä ovat Alicante Bouschet, Touriga Franca ja Castelão.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN