Suositusjuomat

Pientuottajien helmiä

9.9.-17.11.2021

Pientuottajien tuotanto erottuu edukseen, ja pientuottajien taidonnäytteet ovatkin tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja uusia viinisuosikkeja etsiville. Esimerkiksi tyylikkäitä ja trendikkäitä Rieslingejä löytyy hyvin myös pientuottajien valikoimista.

Barthin näkemys on tätä päivää parhaimmillaan: tehdään hyvästä vielä parempi, avoimen hedelmäinen, mehukas ja suun täyttävä viini. Hedelmäinen Barth Riesling Fructus on samalla sekä perinteinen että moderni tulkinta Rheingaun klassikosta. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi. Biodynaamisesti tuotetut Riesling-rypäleet taas ovat käyneet hyvin modernissa terästankissa. Barth Riesling Fructus on ruokapöydän moniottelija, jota voi suositella niin maustetulle aasialaiselle ruoalle kuin kypsytetyille juustoille tai jotakin suolaista sisältäville salaateille. Nautittavan hedelmäinen viini toimii myös jälkiruoalla hedelmäsalaatin kanssa.

Stefan Winter tekee viiniä nuoren miehen päättäväisyydellä, ja terroir puhuu hänen viineissään. Stefan Winter Riesling Brut 2018 on 100-prosenttista Rieslingiä. ja sen rypäleet tulevat nimensä mukaisesti yksinomaan satokaudelta 2018. Tuotanto on pieni, eikä tätä viiniä luule miksikään valtavirran kuohuvista viineistä. Korkinvaihdon yhteydessä tehty sokerilisäys on noin 10 g/l, mutta Rieslingin hapot saavat viinin maistumaan rutikuivalta. Alkoholikäyminen tapahtuu jäähdytetyissä terästankeissa ja toinen käyminen perinteisellä pullokäymisellä. Riesling saa kypsyä vuoden hiivasakan päällä. Stefan Winter Riesling Brut on erittäin hyvä aperitiivi ja seurusteluviini, joka sopii myös meren antimille, kevyisiin alkupaloihin, paahdettuihin pähkinöihin, leikkeleisiin sekä mietoihin juustoihin.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN