10.6.-17.11.2021
Hienostuneen riistalinnun rinnalle sopivat korkealaatuiset punaviinit tai valkoviineistä esimerkiksi Chardonnay. Riistalinnun maku on vahvempi kuin esimerkiksi broilerin, joten hyvä riistaviini tasapainottaa sitä. Punaviineistä etenkin Pinot Noir tai Nebbiolo sopivat riistalinnulle. Valkoviineistä runsaan paahteinen makutyyppi kuten Chardonnay on kokeilemisen arvoinen.
Louis Jadot’n viinitalo perustettiin jo 1859, ja se kantaa yhä perustajansa nimeä. Se valmistaa burgundin viiniä ja ainoastaan burgundin viiniä. Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Chardonnay on runsas ja tamminen nautiskeluviini ja seurusteluviini. Siitä saa hyvän parin riistalinnulle ja esimerkiksi grillatulle porsaanlihalle tai sieniruoille.
Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Pinot Noirin rypäleet tulevat vain Bourgognesta. Tämä on monikäyttöinen ruokaviini riistalinnuista valkoiseen lihaan ja sieniruokiin. Tuottaja Louis Jadot on alueen suurin viinitarhojen omistaja yli 200 hehtaarillaan ja viinin valmistamisen taidot ja resurssit ovat tehneet talon tunnuksena toimivasta Bacchuksen päästä laadun symbolin. Vain pieni murto-osa Bourgognen kuuluisimmista viljelijä-tuottajista nousee tälle laatutasolle.
Luomutuotettu Cascina Bruciata Barbaresco BIO on hienostunut viini hienostuneiden liharuokien tai riistan seuraksi. Tässä esiteltävän Barbarescon rypäleenä on 100 % Nebbiolo, jonka köynnökset on istutettu 40 vuotta sitten. Marchesi di Barolon aatelinen tarina alkaa kahden vuosisadan takaa keskellä Barolon kaupunkia. Barolon markiisi Carlo Falletti ranskalaisen aatelisvaimonsa kanssa aloitti viinin valmistuksen tilalla. Aatelinen historia velvoittaa kuninkaalliseen laatuun. Vaatimuksia nostaa edelleen se, että Barolon ja Barbarescon nimiä kantavat viinit eivät koskaan ole halpoja. Talon filosofia kiteytetäänkin täällä kahteen sanaan: osaaminen ja arvostus.