Suositusjuomat

Riistalle

9.9.-17.11.2021

Riistalle sopivat täydellisesti punaviinit. Myös valkoviinien puolelta löytyy hyviä vaihtoehtoja, kuten Chardonnay.

Baron de Ley Gran Reserva on tilanteisiin, joihin tarvitaan juhlavaa ruokaviiniä. Elegantti viini on täyteläinen ja tanniininen, ja se sopii erinomaisesti riistalle ja esimerkiksi lampaalle. Se saadaan kokonaan Tempranillosta, joka poimitaan pääasiassa Ceniceron tarhoilta. Rinteiden suunta, iäkkäät köynnökset ja atlanttinen ilmasto sopivat täydellisesti tähän viinityyliin. Viinit kypsyvät kaksi vuotta tynnyreissä, joista puolet on ranskalaista tammea ja puolet amerikkalaista tammea. Jatkokypsytykseen pullossa tarvitaan vielä kolme vuotta. Tuloksena on aristokraattinen klassikko.

Pinot Noir on tunnetusti herkkä rypäle ja vaativa viljeltävä, mutta siitä saatavat viinit ovat sen arvoisia. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Pinot Noir on nimensä mukaisesti aitoa Bourgognen Pinot Noiria. Se on makuprofiililtaan raikas ja marjaisa, ja kuin tehty ruokaviiniksi padoista keittoihin.

Louis Jadot’lta tulee myös valkoviinivaihtoehto riistalle. Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Chardonnay on tamminen, hennon toffeinen ja sopivan runsas, ja se sopii riistan lisäksi seurusteluviiniksi. Bourgogne Blancin tuotantoalue on koko Bourgogne. Louis Jadot’n Couvent des Jacobins’n sekoituksen raikkauden tuo Mâconnais ja rakenteen Côte d’Or sekä Chalonnais. Osa viinistä valmistetaan ja kypsytetään täysin terästankeissa hyvän hedelmäisyyden säilyttämiseksi ja osa taas valmistetaan ja kypsytetään alusta asti perinteiseen tapaan tammitynnyreissä, jotta viiniin saadaan rakennetta ja voimaa. Kypsytys kestää noin kahdeksan kuukautta.

Parés Baltà Mas Elena on nimetty perheyrityksen vanhimman pojan Joan Cusinén enologivaimon Maria Elenan mukaan. Tässä viinissä pehmeä Merlot yhdistyy kahden Cabernet’n antamaan rakenteeseen ja mausteisuuteen. Toinen toisiaan voimaannuttaen ne muodostavat pyöreyden ja monikerroksisuuden täydellisen tasapainon. Viiniä on kypsytetty kahdeksan kuukauden ajan kahden tai kolmen vuoden ikäisissä amerikkalaisissa ja ranskalaissa tynnyreissä. Riistan lisäksi tämä viini palvelee kerrassaan erinomaisesti esimerkiksi grillattua lihaa, lammasta, lihaisia makkaroita ja jopa tummaa suklaata.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN