Suositusjuomat

Tunnetko jo nämä rypäleet?

9.9.-17.11.2021

Symphony, Cabernet Franc, Pinotage ja Pinot Grigio ovat tutustumisen arvoisia rypäleitä, joista tuotetaan mielenkiintoisia viinejä. Symphonya esimerkiksi viljellään pääasiassa vain Kaliforniassa, Pinotage puolestaan on Etelä-Afrikalle leimallinen lajike. Cabernet Franc toimii usein apurypäleenä, mutta se käy myös päärypäleeksi. Pinot Grigio tunnetaan maasta riippuen myös nimillä Pinot Gris tai Grauburgunder.

Ironstone Obsession Symphony tuotetaan pääasiassa harvinaisesta ja vähän viljellystä Symphony-lajikkeesta, jota viljellään lähinnä Kaliforniassa. Symphonyn on kehittänyt tohtori Harold P. Olmo Davisin yliopistossa Kaliforniassa 1940. Se on risteytys Garnacha Rojasta ja Muscat of Alexandriasta. Lajikkeelle tyypillisiä aromeja ovat pehmeä mausteisuus, persikka ja aprikoosi. Puolimakea ja pehmeän hapokas Ironstone Obsession Symphony on aromaattisessa hedelmäisyydessään ja sopivassa makeudessaan upea kumppani itämaisille maustetuille ruoille. Se on myös mainio seurustelu- ja nautiskelujuoma.

IlRamato Pinot Grigio ei ole perinteinen oranssi viini, vaan se on oma tyylinsä, joka yhdistää vanhan tavan käyttää kuorikontaktia viinin valmistuksessa ja nykyaikaiseen viiniin kuuluvan raikkauden. IlRamato Pinot Grigion rypäleet tulevat Friulin alueelta, ja niiden kuorissa on runsaasti väriä antavia antosyaaneja. Kypsistä rypäleistä poistetaan kannat ja niiden annetaan maseroitua matalassa lämpötilassa, jolloin viini saa upean värinsä. Viini kypsyy lopuksi tammisäiliöissä.

Footmark Pinotage on pehmeydessään mitä mainioin yleisviini. Pinotage on leimallisesti Etelä-Afrikan oma punainen lajike, risteytys Cinsault’sta ja Pinot Noirista. Footmark Pinotage valmistetaan terästankeissa, jotta Pinotagen oma lämmin ja paahteinen luonne saadaan säilytettyä. Sen seurassa viihtyvät mausteisemmat kana ja porsas, mutta se ei pelästy reilua pihviäkään. Kesällä se on mainio grilli-, piknik- tai puutarhajuhlien viini. Se on paikallaan myös halutessasi lasillisen pehmeää ja maukasta punaviiniä.

Bordeaux’n apurypäle Cabernet Franc nousee uuteen arvoon tarjoten uljasrakenteisen, monimuotoisen ja persoonallisen Chakana Nuna Vineyard Cabernet Francin. Se käy villihiivalla pinnoittamattomassa betonitankissa, jonka jälkeen kypsytys jatkuu vanhoissa 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan. Nuna on Chakanan suurin viinitarha ja samalla Argentiinan suurin sertifioitu luomutila. Muinaisella Quechuan paikalliskielellä Nuna tarkoittaa sielua. Tarhoilla yön ja päivän lämpötilaerot ovat suuria, viileät yöt säilyttävät raikkaan hapokkuuden viineissä.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN