Postin jakelu on ajoittain ruuhkautunut. Pyydämme, että huomioitte tämän tilausten toimitusaikataulussa. Mahdollinen toimitusviive on erityisen tärkeää ottaa huomioon mikäli kyseessä on toimitus, jonka aikataulu on kriittinen, esimerkiksi toimitus tiettyyn tilaisuuteen. Iso osa toimituksista menee perille normaalilla aikataululla, mutta haluamme korostaa tässä tilanteessa ennakoimisen tärkeyttä.

Suositusjuomat

Uudenvuoden juhlapöytään

28.12.2021-6.1.2022

Uudenvuoden juhlapöytään katetaan perinteistä perunasalaattia, nakkeja ja juustoja juhlavien liha- ja kalaruokien kanssa.

Upeaan kukkapulloon pakattu Barón de Ley Semi Dulce on raikas ja tuore puolimakea valkoviini, jossa maistuvat päärynäisyys ja lempeän yrttisyys. Sen rypäleet ovat kasvaneet Riojan korkeimmalla kasvupaikalla Finca Carboneran tarhoilla 800 metrin korkeudella. Korkea kasvupaikka ja mannerilmasto merkitsevät huomattavaa lämpötilan vaihtelua, jonka ansiosta rypäleissä on korjuuhetkellä sekä runsaasti sokeria että terve hapokkuus. Puristettu mehu käy viiniksi matalassa 12 – 14 °C lämpötilassa ja käyminen keskeytetään loppuvaiheessa jäähdyttämällä viini – 4 °C lämpötilaan, jolloin viiniin jää rypäleen omaa sokeria ja verrattain matala alkoholipitoisuus. Hyvä hapokkuus keventää Barón de Ley Semi Dulcen makeutta ja tekee siitä hienon tasapainoisen.

Jean-Marc Brocard Chablis Sainte Claire Organic on raikas ja ryhdikäs Chablis, joka käy myös vegaaneille. Tuottaja Jean-Marc Brocardia johdetaan biodynaamisin opein, ja tila onkin yksi tärkeimmistä Bourgognen toimijoista, joka on omistautunut luomuviljelyyn. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Préhyn kylän etelärinteeltä. Maaperä on alueen tyypillinen Kimmeridge kalkkikiven ja saven kerroksineen sekä fossiileineen. Biodynaamisesti viljellyt köynnökset ovat noin 30-vuotiaita. Rypäleiden puristus tehtiin paineilmapuristimella, mehu kävi jäähdytetyissä tankeissa luonnonhiivalla ja malolaktinen käyminen vietiin loppuun asti. Chablis Sainte Claire kypsyi edelleen 9 kuukauden ajan terästankeissa. Tuloksena on selkeän mineraalinen, voinen ja paahteinen luomuviini, joka sopii erityisen herkullisesti uuden vuoden kalaruokien kanssa.

Weinhof 519 Pink Riesling on hienostuneen hapokas, vadelmainen, kirsikkainen, kukkea ja tasapainoinen rosee-Riesling. Tuottaja Norex Selected Brandsin tavoitteena oli luoda persoonallinen Rose Riesling, jossa Rieslingin hapot maistuvat selkeämmin ja Pinot’n marjaisuus tulee voimakkaammin esille. Norexin viinitiimi yhdessä Thorsten Mehrelinin kanssa tuotti Weinhof 519 -tarhoilta tulleista Rheingaun Riesling- ja Pinot Noir -rypäleistä Pink Rieslingin. Viini täytyi aromatisoida lisäämällä siihen tilkka vettä, sillä Saksan viinilaki ei salli Rieslingistä tehtävää roseeta. Uudenvuodenjuhlien salaatit ja juustotarjottimelta esimerkiksi pehmeä vuohenjuusto ovat ihanteellisia tämän rosee-Rieslingin kanssa,

Matsu El Recio on liharuokien seuraksi erikoistunut Tempranillo Toron viinialueelta Duero-joen laaksosta Luoteis-Espanjasta. Se kuuluu Matsu-sarjaan, jossa etiketin viininviljelijän kuva kertoo köynnösten iästä ja viinin luonteesta. Maultaan se on todella täyteläinen, samettisen pehmeä ja silkkinen, ja se kertoo joka kulauksella uusia tarinoita. Mukana on paahdetta ja kuivattuja hedelmiä, ja jälkimaku viipyilee suussa lumoavasti. Toron alueen kuuma ja kuiva ilmasto tuottaa täyteläisiä ja maanläheisiä viinejä. Köynnökset ovat 90 – 100 -vuotiaita, ja viini on maseroitunut ja käynyt sementtitankeissa hedelmäisyyden ja raikkauden takaamiseksi. Malolaktinen käyminen on tapahtunut ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä on kypsytetty 14 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on vegaaninen.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN