Suositusjuomat

Vihreä valinta

9.9.-17.11.2021

Vihreä valinta on viini, jonka tuottaja on sitoutunut ympäristötyöhön. Se voi olla esimerkiksi vegaaninen, luomu, reilun kaupan periaatteilla tuotettu tai ympäristövastuulliseen pakkaukseen pakattu viini. Vihreällä viinillä voi olla myös useita sertifikaatteja.

Pehmeän tanniininen klassikko La Mirada eli ”apinaviini” kolmen litran hanapakkauksessa on rikas ja runsasmakuinen, mutta siinä on rauhallista lempeyttä yhdistyneenä korkeaan laatuun. Seurusteluviiniksi sopiva lasillinen istuu hyvin myös laajaan kirjoon erilaisia ruokia. Viini on vegaaninen ja luomutuotettu.

Varmaa laatua Alsacen suurimmalta tuottajalta! Suosittu Riesling on Alsacen viinien päällimmäinen kuva ja ikoni. Se on yksi maailman parhaista valkoviinirypäleistä, joka näyttää hienolla tavalla kasvupaikkansa ja antaa pitkäikäisiä viinejä. Wolfberger Riesling on todella monipuolinen ja raikkaan puhdaspiirteinen ruokaviini esimerkiksi sipuli-pekonipiiraan tai juustojen seuraksi. Viini käy myös vegaaneille. Wolfbergerin yli satavuotiaan osuuskunnan osakkaina on 450 viljelijää, jotka korjaavat rypäleensä 1200 hehtaarin alalta.

Footmark Organic White on vihreä valinta rentoon menoon. Rypäleet tähän viiniin tulevat La Manchuelan alueen ympäristöstä, ja se on saanut käydä terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa. Helposti lähestyttävä viini käy sellaisenaan seurustelujuomaksi, mutta myös esimerkiksi salaattien, pikkusuolaisten, äyriäispastan ja kanan kanssa. Kätevään ja kevyeen litran muovipulloon pakattu luomuviini käy vegaaneille.

Wolfberger W2 saadaan kahdesta Alsacen alueen klassisesta rypälelajikkeesta: Riesling antaa viiniin tyylikästä raikkautta ja pirteyttä, Pinot Gris taas tuo siihen runsautta ja täyteläisyyttä. Eloisassa ja kypsän sitruksisessa maussa on aavistus makeutta, joka yhdistää viinin valtavaan kirjoon erilaisia ruokia. Ehkä parhaiten tämän viinin kera maistuvat kala- ja äyriäisruoat sekä aasialainen keittiö, mutta se on myös suvereeni seurusteluviini. Viini on vegaaninen.

Suositusjuomat

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN