pikkujoulu ruokailu

Etäpikkujoulut työntekijöille – paras tapa järjestää

Vallitseva tilanne on hankaloittanut jo keväästä saakka kaikkea perinteistä kanssakäymistä työkavereiden kesken. Tilanteen pitkittyessä onkin monessa yrityksessä otettu käyttöön uusia tapoja paitsi kokoustaa, myös viettää työpaikan yhteishengen kannalta tuiki tärkeitä hetkiä yhdessä. Tarve epävirallisempaan mukavaan yhteistekemiseen jopa kasvaa, kun osa kärsii ja ahdistuukin etätyössä kutistuvasta sosiaalisesta piiristä. Niinpä HR-tiimin ei ole syytä lannistua tilanteessa ja siirtää pikkujoulujakaan hamaan tulevaisuuteen, vaan pistää tuulemaan ja järjestää ne etäpikkujouluina.

Myös meillä Norexilla saadaan tänä vuonna nauttia pikkujouluista ihan uudella tavalla. Se on tässä tilanteessa turvallinen riskiryhmäläisille ja toimii yhtä kätevästi, vaikka organisaatio on fyysisesti jakautuneena hieman eri puolilla maata.

Tänä vuonna Norexin pikkujouluja jokainen voi viettää kotoaan käsin, ja vieläpä perheensä kanssa yhdessä hyvästä ruuasta nauttien. Etukäteen on nopealla kyselyllä selvitetty jokaisen perheen pääluku ja mahdolliset allergiat sekä erikoisruokavaliot. Sitten ravintolat pääkaupunkiseudulla ja muilla paikkakunnilla loihtivat meille herkulliset esivalmistellut juhla-ateriat, jotka toimitetaan tiettynä ajankohtana jokaiselle kotiin.

Järjestäisitkö sinäkin teidän yrityksen pikkujoulut näin ja samalla tukisit kovien aikojen koettelemaa kotimaista ravintola-alaa?

Viinejä ravintolat eivät valitettavasti saa nykylainsäädännön puitteissa kuitenkaan toimittaa ruuan mukana, joten työnantaja voi itse käydä ostamassa ne Alkosta ja toimittaa jokaiselle kotiin. Tai vaihtoehtoisesti juomat voi tilata jo ajoissa työnantajan toimesta lahjaksi Alkon verkkokaupasta toimitettavaksi jokaisen työntekijän omaan lähimpään Alkon myymälään, josta lahjan saaja voi tilausvahvistuksella noutaa juomansa.

Tiimihengen nostatuksestakaan ei tarvitse tinkiä, vaan voidaan sopia tietty aika, kun käydään Teamsin tai muun vastaavan käytössä olevan kanavan kautta nostamassa maljoja yhdessä ja vaikka jakamassa kuvia omista pikkujoulukattauksista.

Hyvä uutinen on myös, että jo aiemmin tänä syksynä verohallinto linjasi, miten yritys voi järjestää verovapaasti etäpikkujouluja ja muita yrityksen virkistystapahtumia. Työnantaja voi järjestää ruokien ja juomien kuljettamisen perille, tai sopia että työntekijät voivat noutaa ne jostain itse. Lue lisää klikkaamalla tästä verohallinnon artikkeliin aiheesta.

PS. Mikäli muuten haluat muistaa työntekijöitä tai asiakkaita tänä jouluna kovalla paketilla, kurkkaa tämän linkin takaa hyvät vaihtoehdot yritysjoululahjaksi.

etäpikkujoulut työntekijöille
Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.