champagne glasses

Fidora Prosecco

Proseccojemme joukosta löytyy hienostunut ja monikäyttöinen Fidora Prosecco (Tenuta Civranetta Prosecco). Välimerellinen ilmasto ja tuulet antavat tälle viinille ihastuttavan ja hienostuneen aromikkuuden, joka tekee siitä hyvin italialaisen. Poreilun antava toinen käyminen tehdään tankkikäymisellä hitaasti yli 8 viikon aikana, joka varmistaa kestävät, pienet kuplat. Viini sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Fidora Prosecco on tehty biodynaamisista Glera-rypäleistä, ja viini on tuotetasolla Demeter-sertifioitu. Tämä tarha on ollut Veneton alueen Civranettan tilalla jo 1400-luvulla, ja se siirtyi luomutuotantoon 1974. Maapohjaa kirjovat ”Caranto”-kaistaleet, jääkauden muovaamat, kalkin pilkuttamat savi-hiesu-kerrostumat.


Fidora Proseccon tuottaja on Fidora Wines. Fidoran perhe on viljellyt Civranettan tilaa melkein vuosisadan ajan ja uskoo, että sitoutuminen, sitkeys ja kokemus tekee heidän rypäleistään erityisiä jo ennen kuin ne ovat kellarissa. Varhainen aloitus merkitsee perheelle paljon: he eivät ryhtyneet tähän vaan kasvoivat näiden ajatusten kanssa. Viinit heijastavat heidän maailmassaan kotoperäisiä lajikkeita, maaperää ja paikallista ilmastoa.

Vuonna 1974 Guido Fidora päätti siirtyä luomuviljelyyn perhetilallaan. Tuohon aikaan se ei ollut muotia eikä luomu edustanut mitään lisäarvoa kuluttajalle. Nyt neljännessä sukupolvessa biodiversiteetti on tuotannon kivijalka.

Voit lukea lisää Fidora Winesista tuottajan omalta sivulta.

Hienostunut ja hyvin italialainen luomuprosecco

Fidora Tenuta Civranetta Prosecco

Fidora Prosecco toimii ihastuttavana aperitiivina ja on hyvin maistuva seurusteluviini. Keveänä, raikkaan hapokkaana ja hiukan sokeria sisältävänä se on myös monipuolinen ruokaviini, joka sopii tarjottavaksi esimerkiksi pikkusuolaisten, alkupalojen, salaattien, paahdettujen vihannesten, sushin, itämaisen ruoan, paahdettujen pähkinöiden ja monien hedelmien kanssa. Kokeile vaikkapa viikunoiden kera.

Maultaan tämä elegantti prosecco on raikkaan hapokas, kuiva, puhtaan hedelmäinen, eloisan herukkainen, vivahteikas, tasapainoinen ja pitkä. Viini on vegaaninen.

Tutustu Fidora Proseccoon tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.