Laurenz V Forbidden Grüner

Forbidden by Laurenz V. ja Singing Grüner Veltliner by Laurenz V.

Itävallan ihmeiden valikoimastamme saat esimerkiksi Grüner Veltlineriä, joka tulee asialleen ja rypäleelleen todella omistautuneelta kuuluisan viinisuvun vesalta, Laurenz V.:ltä.

Laurenz V. on viinintuottaja, jonka päämäärä on tuottaa Itävallan nimikkorypäleestä Grüner Veltlineristä tyylikkäitä, kiehtovia ja eloisan mineraalisia viinejä. Tuottaja keskittyykin yksinomaan Grüner Veltlineriin.

Viinivalmistus kulkee heillä suvussa: Laurenz Moser V. (viides) on kuuluisan itävaltalaisen viinisuvun Lenz Moserin jälkeläinen edustaen 400 vuoden perinnettä viinin valmistuksessa. Hän on perusti yrityksensä vuonna 2004 yhdessä Dieter Hüblerin ja Schweigerin perheen kanssa.

Aivan erityisenä innoittajana heille toimii yhä Dr. Lorenz Moser III, jonka lempinimi on ”Isoisä Grüner”. Isoisä Grüner kehitti tämän rypäleen kasvatusta uskoen sen olevan täydellinen lajike.

Laurenz V.:n viinintekijä on tavattoman taitava Peter Schweiger, jonka juuret ovat Kamptalissa jo viiden sukupolven takaa. Hänen avukseen on nousemassa hänen poikansa Peter Jr., jonka valmistui viiniopinnoistaan vuonna 2012.

Laurenz V.:n missio on toimia johtavassa roolissa, kun Grüner Veltliner ottaa paikkansa maailman parhaiden valkoviinien joukossa. Vain Grüner Veltliner – silkkaa nautintoa, modernia otetta ja niiden myötä lisää ystäviä tälle hienolle rypälelajikkeelle.

Tutustu tuottajaan lähemmin sen omalta tuottajasivulta.

Syntisen hyvä

Forbidden by Laurenz V.

Forbidden Grüner Veltliner tuo esiin tämän rypälelajikkeen runsasta hedelmäisyyttä. Lasillisen ääressä voi pohtia onko tämä viini syntisen hyvää ja pitäisikö tämä kieltää paratiisin hedelmän tapaan vai sallia juuri siksi.

Pitkä rutikuivien Grüner Veltlinereiden kausi sai tästä viinistä vastaväittäjän ja se avaa uuden näkymän lajikkeen viineihin. Monimuotoinen hedelmäisyys syntyy lämpimän ilman noustessa Tonavalta Kamptalin ja Kremstalin rinteille ja sitä täydentää raikas hapokkuus Waldviertelin viileän ilman antaessa osansa olosuhteisiin.

Herkullinen seurusteluviini, jonka kera sopivat pikkusuolaiset. Juustojen kanssa Forbidden on mainio sekä happojensa ansiosta, jotka leikkaavat rasvaisuutta ja pienen makeutensa, joka istuu hyvin suolaisiin juustoihin. Luonnollisesti se istuu myös itämaisiin ruokiin ja mausteisiin herkkuihin.

Pirteän hedelmäinen, puolikuiva, vivahteikas, eloisan hapokas ja tasapainoinen. Viini sopii vegaaneille.

Tutustu tarkemmin Forbidden by Laurenz V:hen tästä.

Laulava viini istuu myös suomalaiseen laulutraditioon

Singing Grüner Veltliner by Laurenz V.

Laurenz V. Singing Grüner Veltliner on käyntikortti tämän rypälelajikkeen viineihin. Siinä eloisa, tasapainoinen hedelmäisyys yhdistyy pitkään, palkitsevaan loppuun – tämä viini laulaa suussasi! Se saattaa laulattaa myös sinua. Suomessa, kuorolaulun luvatussa maassa sen soisi tulla huomatuksi alan nimikkoviininä.

Viinin rypäleet kasvoivat Kamptalin ja Kremstalin rinteillä, jossa persoonallinen hedelmäisyys syntyy lämpimän ilman noustessa Tonavalta ja sitä täydentää raikas hapokkuus Waldviertelin viileän ilman yltäessä aina jokien Kamp ja Krems rannoille asti. Singing sopii vegaaneille.

Singing Grüner Veltliner istuu suomalaiseen laulutraditioon parhaiten rapupöydässä, jossa tämä viini on mahtavaa seuraa punaisille saksiniekoille. Kalat, äyriäiset, vaalea liha, pehmeät juustot ja sushi ovat kaikki tämän viinin kavereita.

Kuiva, tyylikkään hapokas, mehevän hedelmäinen, vivahteikas ja tasapainoinen. Viini laulaa suussa ja laulattaa nauttijaansa.

Tutustu Singing Grüner Veltliner by Laurenz V:hen tarkemmin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.