Fresh herbs on wood

Greta Grönholmin trendikkäät yrttidrinkit

Cocktailien maailmanmestari Greta Grönholm on tittelinsä mukaisesti mestari uusien ja luovien drinkkien kehittelyssä. Maailman parhaan drinkin valmistanut Grönholm on FBSK:n eli Suomen Baarimestarien ja Kannattajien kerhon puheenjohtaja ja erittäin pitkän linjan ammattilainen ravintola-alalla. Lisäksi hän on cocktaildesigner ja yrittäjä.

Tällä kertaa Grönholmin luovuudesta syntyi trendikkäitä ja makuhermoja hiveleviä matala-alkoholisia yrttidrinkkejä, jotka herättävät varmasti huomion. Jokaisessa reseptissä on muutama eri vaihtoehto siihen sopivaksi yrtiksi.

Tuoreilla yrteillä kruunatut drinkit sopivat jotakin erityistä kaipaavalle, ja niitä kannattaakin suositella uusia ja trendikkäitä makuja etsivälle. Niistä muodostuu myös helposti uusia suosikkeja, joiden äärelle palataan aina uudelleen.

Esittelemme kolme Grönholmin kehittämää viini- tai kuohuviinipohjaista low alcohol -yrttidrinkkireseptiä. Löydät ne alta sekä cocktailreseptipankista (reseptipankkiin pääsee vain kirjautuneena).

Fresh Summer

3 kpl lime lohko

6 kpl omavalintainen yrtti: minttu, sitruunamelissa, basilika

1 cm inkivääri

1 cl seljankukka mehutiiviste

Soligo Prosecco DOC Treviso Brut

jäitä

Murskaa limet lasin pohjalle ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi ja lisää muut ainekset isoon viinilasiin, pidennä kuohuviinillä. Linkki reseptiin.

Feel the Rhubarb

4 pitkää raparperin siivua

1-2 mansikkaa

2 verigreippikiekkoa

6 lehteä omavalintainen yrtti: sitruunamelissa, basilika, sitrusbasilika, thaibasilika

8 cl Crudo Rosato

russian water

jäitä

Höylää raparperilastuja lasin pohjalle jäiden kera. Lisää mansikka- ja verigreippisiivut sekä yrtit, lisää viini ja pidennä russian waterilla. Linkki reseptiin.

Ginger Sun

3 siivua sitruunaa

2 rkl granaattiomenan siemeniä

1 cl limemehua

6 lehteä omavalintainen yrtti: sitruunamelissa, sitrusbasilika

8 cl Katse Crispy White

ginger beer

jäitä

Lisää lasin pohjalle jäät, lisää granaattiomenan siemenet, sitruunasiivut sekä yrtit, tämän jälkeen lisää limemehu  ja valkoviini ja lopuksi pidennä ginger beerillä. Linkki reseptiin.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN