ironstone kalifornia

Ironstone: Viininautinto on lahja jokaiselle

”Jos viinitarha tuottaa hyvää viiniä, se on ominaisuus. Jos viinitarha tuottaa erinomaista viiniä ja määrittää siten ylellisen elämän ja tasokkaan vieraanvaraisuuden standardin, niin se on lahja jokaiselle nautittavaksi.”

Näin on todennut kalifornialaisen Ironstone Vineyards -viinitarhojen toimitusjohtaja Stephen Kautz. Ironstone on yksi Kalifornian suurimmista perheomisteisista viinitaloista, ja viinit ovat perheen kunnianhimoinen hanke.

Viinielämyksiä jo neljännessä sukupolvessa

Ironstone Vineyards on saanut kiitosta tinkimättömästä sitoutumisestaan luonnon hyvinvointiin sekä paikallisyhteisöön. Viinitarhaa arvostetaan myös sen rypäleiden ja viinien korkean laadun ansiosta. Terve maaperä, vedenkulutuksen vähentäminen, eläinten elinympäristön säilyttäminen ja parantaminen sekä sitoutuneista, pitkäaikaisista työntekijöistään huolehtivan työyhteisön vaaliminen ovat viinitarhan vahvoja tukijalkoja.

Kestävä kehitys ei ole Kautzin perheelle pelkkä korulause, vaan aito elämäntapa. Ironstone Vineyards avattiin vuonna 1990 ja se on yksi maailman palkituimmista ja arvostetuimmista brändeistä. Kautzin perheen nyt jo neljäs sukupolvi vie tätä laadukasta perintöä eteenpäin  – asia, jossa vain harvat perheyritykset onnistuvat. Jokainen päätös on perustunut kestävän kehityksen konseptille siitä päivästä alkaen, kun yrityksen visio jalkautettiin. John ja Gail Kautzin mielestä ainoa vaihtoehto usean sukupolven liiketoiminnassa on ajatella kestävästi. Nämä opit on siirretty myös lapsille ja lapsenlapsille.

Ironstone Vineyardsin viineistä löydät aina hienostuneen ja tyylikkään vaihtoehdon asiakkaillesi.

ironstone texmex

Texmex-maailma

Joillekin meksikolainen ruoka lähentelee pakkomiellettä. Miten upeaa, että silloin voi ehdottaa asiakkaalleen nimenomaan Ironstone Obsession -viiniä joko punaisena tai valkoisena. Texmexin kanssa sopivat loistavasti useat punaviinit, jotka tasapainottavat meksikolaisen ruoan vahvoja ja mausteisia makuja. 

Texmex on meksikolainen ruokaperinne, mutta sopivasti maustettuna amerikkalaisin vivahtein. Texmex-aterioille kokoontuu usein isoja ystäväporukoita viettämään iltaa kaikessa rauhassa herkullisen, mausteisen ruoan äärellä. Makumaailma on moninainen, kiehtova, runsas – lihaa, papuja, guacamolea, salsaa, ranskankermaa, avokadoa … You name it!  Ironstone Vineyardsin viinivalikoimasta löytyykin paljon ihania vaihtoehtoja illan ruokailuun täydentämään ja pyöristämään ruoan makumaailmaa!

Makujen sinfoniaa

Ironstone Obsession Symphony

Hedelmäinen ja puolimakea, pehmeän hapokas Ironstone Obsession Symphony -valkoviini on makujen sinfoniaa ensimmäisestä pisarasta alkaen. Suosittele tätä itämaisille maustetuille ruoille, thai currylle tai tulisten kiinalaisten ruokien kanssa. Meloni ja ilmakuivattu kinkku ovat täydellinen makuelämys Obsession Symphonyn kera.

Se sopii myös seurustelujuomaksi hyvin viilennettynä. 

Verkkokaupan tuotekortille tästä.

Muhkea seuralainen keittiömestarin grilliruoille

Ironstone Obsession Red

Tuliko keittiöön tilaus grilliruoista? Kun viinisuosituksesi on Ironstone Obsession Red, yhdistelmä ei voi mennä pieleen! Se on täydellinen jenkkiviini tacojen lisäksi grillatulle lihalle. Ehdota tätä viiniä myös, jos ruoka-annokset sisältävät sinihomejuustoa. Pakko maistaa!

Valkoviiniparinsa tavoin se sopii myös seurustelujuomaksi viilennettynä. Cheers!    

Verkkokaupan tuotekortille tästä.

ironstone grilli

Grilli kuumana

Kun grilli on kuumana, parhaat viinikumppanit tulevat Kaliforniasta Ironstonen viinitilalta. Jenkkityylin grillissä valmistuu niin reiluja pihvejä, maukkaita burgereita kuin helposti syötäviä hodareitakin. Mitä enemmän lihaa, sitä paremmat bileet! Perinteisiä amerikkalaisia grillattavia ovat tietysti myös kullankeltaiset maissintähkät. Kasvikset maistuvat grillattuina eri muodoissaan. Grilliruoalle voit suositella tyylikästä Old Vine Zinfandel tai Reserve Old vine Zinfandel-punaviiniä ja aurinkoista Ironstone Chardonnay -valkoviiniä. Takuuvarmoja nappivalintoja grilliruoan kumppaneiksi.

American barbeque

Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel

Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel on hienostunut punaviini erilaisille liharuoille – sianliha, nauta tai riista ovat kaikki erinomaisia kumppaneita tälle viinille, erityisesti grillattuina. Amerikkalaiset grilli-illat ovat käsite ja Ironstonen viinitarhoilla kypsyy upeita makupareja grilliruoille. Padat ja muhennokset, tomaattiset pastat, ratatouille ja täytetyt paprikat.. Täysin uusiin ulottuvuuksiin tämä hienostunut Zinfandel nousee voimakkaiden juustojen kumppanina. Tee vaikutus asiakkaisiin ehdottamalla tätä punaviiniä jälkiruokana tarjottavan tummaa suklaata sisältävään kakun kanssa – lyömätön makuyhdistelmä!

Verkkokaupan tuotekortille tästä.

Monipuolinen ruokaviini

Ironstone Chardonnay

Aurinkoisen Kalifornian kullankeltaisen tuulahduksen tuo herkullinen tammitynnyreissä kypsytetty Ironstone Chardonnay. Ehdota vaikka hummerin seuraksi! Ironstone Chardonnay on monipuolinen ruokaviini vaalealle lihalle, rasvaiselle kalalle, äyriäisille ja grilliruoalle. Todella maukas myös risoton tai kevyen pastaruoan kera. Tuoksu on paahteinen ja pureskeltavan hedelmäisen viinin maussa on ananasta, mangoa, passionhedelmää, aprikoosia ja klementiiniä.

Verkkokaupan tuotekortille tästä.

Ironstone Old Vine Zinfandel

Täydellinen match!

Juustot ja viini ovat nautinnollinen yhdistelmä, jossa vain mielikuvitus on rajana. Juustojen makukirjo on laaja, mutta onneksi jokaisen juustosuosikeille löytyy hyviä viinikumppaneita, kuten Ironstone Pinot Noir. Myös juuston pehmeydellä tai kovuudella on merkitystä viinin valinnalle.

Kovat kypsytetyt juustot kaipaavat rinnalleen punaviiniä. Kevyille juustoille sopivat keskitäyteläiset punaviinit, voimakkaammat juustot kaipaavat täyteläisempää. Hienostunut valinta tähän on grilliruoallekin suositeltava, mutta paikkansa myös erinomaisena juustoviininä ansainnut Ironstone Old Vine Zinfandel.      

Valko- ja sinihomejuustot ovat oma, erityinen makumaailmansa. Valkohomejuusto maistuu hyvin makeamman Chardonnayn kanssa. Sinihomejuuston kanssa sopii täyteläinen viini ja viinin makeus taittaa juuston suolaisuutta ja sen hapokkuus juuston rasvaisuutta. Runsaan hedelmäinen punaviini toimii aina!

Entä vuohenjuuston ystäville? Vuohenjuustolle sopii raikas, hapokas valkoviini.    

Mitä ehdottaa asiakkaalle, joka tilaa juustotarjottimen? Yksittäiset juustot on helpompi yhdistää niihin parhaiten sopivan viinin kanssa. Suosittele kevyelle juustolle kevyt viini, täyteläiselle juustolle täyteläinen, ja onnistut varmasti!

Laadukkaille kala- ja äyriäisruoille

Ironstone Estate Grown Reserve Viognier

Ironstone Estate Grown Reserve Viognier on hieno kumppani laadukkaille kala- ja äyriäisruoille. Aivan loistava suositus hummerille. Tätä pureskeltavan runsasta hedelmäistä viiniä kannattaa ehdottaa klassisten alkuruokien kuten melonin ja parmankinkun tai mausteisten rapukakkujen seuraan. Se ei säpsähdä myöskään kermaisia kastikkeita. Mietojen juustojen valkoviini!

Verkkokaupan tuotekortille tästä.

Psst! Muista moninainen Merlot

Kansainvälisen Merlot-kuukauden kunniaksi muistutamme mielellämme tästä ylväästä rypäleestä. Merlot tarkoittaa eräällä paikallisella ranskalaismurteella pientä mustarastasta. Vanhan kansan uskomuksissa tummanpuhuvan mustarastaan uskottiin kantavan tulta keltaisessa nokassaan. Niin tai näin, Ironstonen  tyylikkään Merlotin siivet kantavatkin upeasti paahdetun ja grillatun liharuoan sekä pataruokien, porsaan ja kalkkunan sekä talvisten salaattien seuraksi. Myös juustojen kanssa kannattaa ehdottaa Ironstone Merlot -punaviiniä. Jaa vinkki myös asiakkaillesi: #MerlotMe

Lasillinen hyvää viiniä on aina paikallaan!

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.