Klassisen viinin ystävä

Mitä yhteistä on tuotemerkeillä: Baron de Ley, Finca Museum, Tosti 1820, Louis Jadot, Marchesi di Barolo, Wolfberger, Rotari, Mezzacorona, Stemmari, Maison Darragon ja Château des Jacques? 

Vastaus: Elina Salminen!

Elina Salminen aloitti Norexilla viinien tuotepäällikkönä alkukeväällä. Lähes 15 vuotta alalla olleena hän koki halua laajentaa osaamistaan. “Ajattelin, että minun täytyy nähdä toinen tapa tehdä asioita. Halusin laajentaa perspektiiviä, saada vaihtelua ja tehdä uusia aluevaltauksia.”

Toimialalle Elina päätyi alunperin kielitaitonsa ansiosta. “Olen koulutukseltani italian kielen opettaja. Juurikin kielen ansiosta päädyin töihin maahantuojalle, jolla oli erityinen fokus italialaisiin tuotteisiin”, hän muistelee. Tuolloin Elinan kiinnostus viinejä kohtaan syveni ja hän opiskeli useamman viinialan tutkinnon.  

Vankasta historiastaan johtuen Elina tuntee viinien maailmaa jo laajasti – ja kaikkien näiden vuosienkin jälkeen hän jaksaa innostua niistä. “Fiilistelen erityisesti Italian, Espanjan ja Ranskan tarjontaa. Hakeudun usein tiettyjen alueiden pariin”, Elina selventää viinimakuaan. “Haluan kuitenkin aina kannustaa kaikkia rohkeasti kokeilemaan uutta.” 

Innostus tulee sisältä

“Viinistä on helppo innostua, sillä viininmaailma on niin loputtoman kiinnostava ja sitä voi tarkastella historian, kulttuurin, kemian tai vaikka gastronomian kautta. Viini tekee ateriasta aina hieman paremman ja luo tunteen, että nyt ei ole kiire.”

Elinan työpäivä on onnistunut, jos töitä on saanut tehdä hyvällä tunnelmalla ja hyvässä seurassa. “Parhaimmillaan päivä toki olisi, jos olisi voittanut listauksen tai saanut käännettyä huonon trendin paremmaksi”, hän nauraa, mutta lisää, etteivät ne luonnollisestikaan ole päivittäisiä juttuja. “Arjessa edellytän työltä vaihtelevuutta ja monipuolisuutta: numeroiden vastapainoksi on tärkeää löytää aikaa myös itsensä kehittämiselle ja työkavereiden kanssa sparrailulle.”

Norexin vuosiaan Elina odottaa innolla ja luottamuksella. “Täällä oli heti aistittavissa, että kaikki viihtyvät. Tuntuu siltä, että ihmisillä on hyvä olla.” 

Elina Salminen

Tuotepäällikkö, viinit

050 582 8364

elina.salminen@norex.fi

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.