Sangria

Let’s sangria!

Perinteinen sangria sisältää punaviiniä, hedelmiä, sitrusta, sokeria sekä rommia, brändyä tai likööriä. Se valmistetaan yleisimmin kannuun jäiden ja hedelmien kera ja tarjoillaan siitä laseihin.

Sangria on lähtöisin Iberian niemimaalta, joka käsittää mm. Espanjan ja Portugalin valtiot. Se tehdäänkin pääosin punaviinistä, joka tulee Espanjasta.

Sana ”sangria” on espanjaa ja tarkoittaa ”verenvuotoa”, joka taasen viittaa juoman väriin, vaikkakin juoma voidaan myös valmistaa vaaleapohjaisena, valkoviiniä käyttäen.

Kuten tiedetään, mieltymyksiä on monia, eivätkä kaikki aina innostu samoista mauista. Vaan tämäpä ei sangriaa haittaa!

Juoma on yhtä muunneltavissa kuin sunnuntaiaamut.

Miten sitten saan sangriasta täydellisen?

Vastaus tähän löytyy oikeastaan vain kokeilemalla erilaisia comboja, mutta kun nämä perusainesosat ovat kunnossa, tuskin voit epäonnistua! Tässä muistilista tärkeimmistä asioista.

Viini.

Vahvoja ja tanniinisia punaviinejä kannattaa sangriassa välttää, sillä ne tekevät juomasta karvasta. Keskity siis mieluummin keskitäyteläisiin ja hedelmäisiin punaviineihin. Valkoviineissä myös hedelmäisyys ja hapokkuus toimivat paremmin kuin raskaammat, tammessa kypsyneet valkoviinit. Myös roseeviini toimii hyvänä pohjana!

Hedelmät ja sitrus.

Appelsiini, sitruuna, lime ja omena taitavat olla yleisimmät sangriassa käytettävät hedelmät, mutta mene mieltymyksesi mukaan! Sitrus tuo juomaan siihen tarvittavaa raikkautta ja esimerkiksi mansikat sekä muut marjat toimivat myös hyvin, aivan kuten hedelmistä mango, vesimeloni, kiivi… listahan on loputon.

Huom! Hedelmillä saat lisättyä myös näyttävyyttä juoman ulkonäköön. Älä unohda myöskään yrttejä, esimerkiksi basilika sopii hyvin lisämausteeksi.

Sokeri ja makeutus.

Sangrian kuuluu olla makeahko juoma, mutta balanssissa kaikkien raaka-aineiden ollessa yhdessä. Siksipä sokeri yleensä tasapainottaa juomasekoitusta hyvin. Sokeriliemi, hunaja tai esimerkiksi sitruunalimu lopuksi lisättynä toimii hyvin antamaan kaivattua tasapainoa. Sitruunalimun tilalla voi käyttää myös kivennäisvettä, joka antaa juomaan hapokkuutta, mutta lisää tällöin sokeria jossakin muodossa, jottei juoma jää liian kuivaksi.

Väkevä alkoholi.

Juomaan saa syvyyttä lisäämällä siihen hiukan väkevämpää alkoholia. Vaalea rommi tai vaikkapa sitruslikööri toimii erittäin hyvin.

Muy bien! Sitten vain kesää kohti ja kokeilemaan parasta sangriareseptiä. Tässä kaksi ehdotusta.

Uusi variaatio tutusta juomasta

Sangria el Picaro

Lisää kannuun punaviini, likööri ja vermutti. Lisää marjat ja pestyt, viipaleiksi leikatut, hedelmät kannuun. Lisää sitruunalimonadia makeuden mukaan. Lisää jäät.

Resepti löytyy myös cocktailreseptipankistamme täältä (muistathan kirjautua ensin sisään).

Sitruksinen vaihtoehto

White Sangria

  • 75 cl Parés Baltà Savia Viva Familia Xarel-lo
  • 20 cl sitruslikööri
  • 2 limeä
  • 1 verigreippi
  • 1 appelsiini
  • 15 – 30 cl sokerilientä tai sokeria halutun makeuden mukaan
  • 40 cl tonic-vettä tai sitruunalimonadia
  • 4 kanelitankoa
  • jäitä

Lisää kannuun viilennetty valkoviini, sitruslikööri ja kanelitangot. Leikkaa pestyt limet, appelsiini ja verigreippi viipaleiksi. Lisää kannuun. Lisää tonic tai sitruunalimonadi. Makeuta mieleiseksi ja lisää jäät.

Resepti löytyy myös cocktailreseptipankistamme täältä (muistathan kirjautua ensin sisään).

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.