yritysvastuu

Code of conduct

Yritysvastuu

Kaiken toimintamme perustana on tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen liiketoimintaa tukeva ratkaisu. Vastuullisia valintoja tekemällä olemme nyt ja jatkossa paras mahdollinen kumppani Suomen alkoholimarkkinalla.

Luotettava Kumppani

Vastuu Group tekee työtä parempien elinolosuhteiden puolesta. Norex on vuodesta 2012 lähtien ollut Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -jäsen. Palvelun kautta tilaajavastuulain velvoittamat tiedot ovat Norexin osalta aina ajan tasalla.

Reilun kaupan tuottajat

Norex on solminut tuottajien ja kaikkien kumppaneiden kanssa amfori Business Social Compliance Initiativen (BSCI) käytäntöihin pohjautuvan kirjallisen sopimuksen. BSCI:n vastuullisen ostamisen prosessi perustuu YK:n sopimuksiin ja aloitteisiin sekä kansainvälisesti tunnustettuihin yleissopimuksiin ja direktiiveihin. Tavoitteemme on toimittaa tuotteita, jotka täyttävät asetetut vaatimukset. Lisätietoa BSCI:stä löydät täältä.

Norex on Biodynaaminen yhdistys ry:n yhteisöjäsen. Työskentelemme useiden luonnonmukaisesti toimivien sekä biodynaamisten ja reilun kaupan tuottajien kanssa. Laajennamme portfoliotamme vihreiden tuotteiden suhteen jatkuvasti.

Yhteiskunnallinen vastuu

Norex kuuluu Suomen Alkoholijuomakaupan liittoon ja sitoutuu sen vastuullisuustavoitteisiin. SAJK:n jäseninä olemme sitoutuneet edistämään liiton vastuullisuustavoitteita ja seuraamaan, että niitä noudatetaan.

Otamme vastuun puhua alkoholista nuorille. SAJK:n kanssa olemme keränneet puhutaanalkoholista.fi -sivustolle materiaalia opettajien ja koulujen hyödynnettäväksi.

Henkilöstövastuu

Työskentelemme Norex Selected Brandsilla päivittäin hyvän ja paremman johtamisen puolesta. Henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä.

Olemme panostaneet toimitiloihimme ja niiden kalustukseen varmistaaksemme, että työskentelyolosuhteet ovat henkilökunnallemme optimaaliset. Tuemme taloudellisesti henkilökuntamme vapaa-ajan virkistystoimintaa ja liikuntaa. Työterveyshuoltomme on lain edellyttämää laajempi.

Vastuullinen toiminta henkilöstöasioissa on kirjattu myös strategiaamme. Kunnioitamme toistemme aikatauluja ja sitoudumme yhdessä vietettäviin hetkiin. Juhlimme onnistumisia ja olemme panostaneet keskustelukulttuurin kehittämiseen. Siksi otamme rohkeasti puheeksi myös vaikeat asiat ja etsimme yhdessä uusia tapoja parantaa työkulttuuriamme.

Ympäristövastuu

Alkon tutkimuksen mukaan alkoholijuomatuotannossa kansainvälisten kuljetusten osuus ympäristövaikutuksista on keskimäärin vajaa 3 %. Pyrimme käyttämään merirahtia pienentääksemme omaa hiilijalanjälkeämme. Panostamme ympäristövastuullisiin pakkauksiin.

Kotimaassa logistiikkakumppanimme ME Group sekä rahdista vastaava Posti panostavat vastuulliseen toimintaan läpi tuotantoketjun.

Emme unohda myöskään pieniä tekoja, kuten kierrätystä toimistolla.

Tee hyvää

Vastuullisuussuunnitelmat on viety käytäntöön tekemällä hyvää. Vuonna 2016 Norex oli mukana rakennuttamassa uutta erillistä luokkarakennusta Steilhoogtessa, Etelä-Afrikassa osana Stellar School -projektia. Samalla Norex lahjoitti koulun lapsille uusia koulutarvikkeita.

Vuodesta 2020 alkaen Norex on lahjoittanut rahaa uhanalaisia gorilloja auttavalle Dian Fossey -organisaatiolle. Inspiraationa toimintaan on toiminut Norexin oma Katse-viinisarja, jonka etiketeistä tuijottavat uhanalaiset apinalajit.

Venäjän hyökkäyssodan alettua helmikuussa 2022 Norex on lahjoittanut 10 000 euroa Ukrainan lasten tukemiseen.

Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.