Sauvignon blanc ja Merlot

Mezzacorona Sauvignon Blanc, Mezzacorona Merlot sekä Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner

Norexin valikoimasta löytyy nyt entistä enemmän Mezzacoronaa. Vanhojen klassikoiden seuraan ovat liittyneet uusimpina jäseninä Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner, Mezzacorona Sauvignon Blanc sekä Mezzacorona Merlot.

Mezzacorona on vuonna 1904 perustettu osuuskunta Trentino Alto Adigessa, ja se tunnetaan korkean laadun tehokkaana tuottajana.

Viininviljelyn näkökulmasta seudun sijainti on ihanteellinen. Maaperä, korkeus, Välimeri ja Alpit luovat useita eri mikroilmastoja ja tarhoja, jotka antavat optimaaliset olosuhteet useille eri rypälelajikkeille.

Kestävä kehitys on tuottajan toiminnan ytimessä. Mezzacorona saikin kestävän kehityksen SQNPI-sertifikaatin vuonna 2016.

Mukana Mezzacoronan osuuskunnassa on tällä hetkellä yli 1500 viljelijäjäsentä ja viinitarhoja on yhteensä noin 2800 hehtaaria. Mezzacoronan agronomit ovat viljelijöiden apuna valitsemassa jokaiselle tarhalle ja maaperälle parhaiten soveltuvia lajikkeita.

Lähes kaikki jäte kierrätetään ja tuotettu jätemäärä pieneni jopa 56 % vuosien 2015 ja 2019 välillä. Viinikellareista 70 % sijaitsee maan alla, joten lämpötila ja kosteus pysyvät ihanteellisina ilman koneellista säätelyä. Sähköstä puolestaan tuotetaan merkittävä osa aurinkopaneeleilla, ja hankinnoissa tuetaan paikallisia toimijoita.

Tutustu herkullisiin uutuuksiin alta! Tuottajasta voit lukea lisää Mezzacoronan omalta tuottajasivulta.

Dolomiittien aarre

Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner

Mezzon kylässä hyvää viiniä on aina arvostettu korkealle. Sitä on tarjottu ehtoollisella ja sitä on aiemmin jopa uhrattu sielun pelastamiseksi.

Korkealla vuorten suojassa viiniköynnöksen on tietysti sovittava vallitseviin olosuhteisiin. Sveitsiläinen Hermann Müller kehitti Rieslingin ja Sylvanerin risteytyksen, ja Val di Cembran laaksoon tämä Müller-Thurgau-rypäle sopiikin täydellisesti.

Tunnettu historiallinen onnistuminen tuodaan nyt tähän päivään Maso di Mezzo Riesling x Sylvanerin aromikkaan ja raikkaan erikoisuuden muodossa.

Tässä viinissä Rieslingin hapokkuus yhtyy Sylvanerin makeampaan ja kypsempään hedelmäisyyteen ja tuo tervehdyksen Dolomiittien rinteiltä. Maku on pitkä ja tasapainoinen, raikkaan hapokas ja pirteän hedelmäinen.

Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner on ihanteellinen risottoviini, kalaruokien kaveri ja totta kai erinomainen aperitiivi.

Tutustu Maso di Mezzo Riesling x Sylvaneriin tarkemmin tästä.

Tyylin tasapainoa rypäleen ehdoilla

Mezzacorona Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc on yksi maailman suosituimmista viineistä. Täällä Trentinon kukkuloilla se saa vielä aivan oman ilmenemismuotonsa.

Tämän viinin köynnökset kasvoivat katsoen Adigen joelle keskirinteillä, joilla lämpötilan vaihtelut ovat suuria. Viini saa tästä raikkaan hapokkuutensa. Viinin aromien kirjo on vegetaalinen, ja se saa rakennetta lyhyestä kuorikontaktista.

Hieno hedelmäisyys säilyy matalan lämpötilan 16-18 °C käymisessä, ja terästankin käyttö varmistaa tyylin tasapainon rypälelajikkeen ehdoilla.

Hyvin monikäyttöinen ja nautittava Mezzacorona Sauvignon Blanc on nappivalinta esimerkiksi rapuviiniä etsivälle sekä savustetun tai grillatun kalan kyytipojaksi.

Herukkaisen hedelmäinen, yrttinen sekä raikkaan hapokas ja pitkä viini loistaa myös pastan tai salaattien seurassa ja on suunmyötäinen valinta raikkaaksi seurusteluviiniksi.

Tutustu Mezzacorona Sauvignon Blanciin tarkemmin tästä.

Tyylikäs hedelmäpommi

Mezzacorona Merlot

Merlot on kansainvälinen rypälelajike, jota Mezzacoronan osakkaat kasvattavat Arcon alueella Garda-järven pohjoispuolella Trentinossa. Sieltä tämä Merlot saa pehmeytensä, erinomaisen tasapainonsa ja pettämättömän tyylikkyytensä. Tämä viini on vuosien aikana palkittu moneen kertaan.

Ruokapuolen vahvana osaajana Mezzacorona Merlot on etenkin nautittava lihaviini ja runsasmakuisten keittoruokalajien kaveri. Se sopii hienosti tarjottavaksi myös juustotarjottimen kumppanina.

Maultaan Mezzacorona Merlot on mehukkaan hedelmäinen, elegantti ja runsas silkkisillä tanniineilla varustettuna.

Tutustu Mezzacorona Merlotiin tarkemmin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.