prosecco rose tosti soligo

Prosecco Rosé

Joskus tulee tarve luoda myös ihan uusia laatuluokituksia, kuten 2020 päivänvalon nähnyt  Prosecco Rosé DOC.

Euroopassa viinilainsäädäntö on tiukkaa, ja alueellisilla laatuluokituksilla voidaan määritellä hyvin tarkasti sallitut toimenpiteet niin tarhoilla kuin kellareissakin. Monilla alueilla laatuluokituksen saamiseksi on noudatettava säännöksiä mm.  viiniköynnösten istutustiheydestä, viinin kypsytysajoista ja sallituista rypälelajikkeista.

Kuten tavallisissa Prosecco-kuohuviineissäkin, päärypälelajikkeen on yhä oltava Glera. Roseeversion siitä saa tehdä käyttämällä 10-15% Pinot Noir -lajiketta.  

Italiassa kategoria sai hyväksynnän jo keväällä 2020 ja EU-viranomaisetkin antoivat viimeisen tarvittavan hyväksyntäleiman luokitukselle loppuvuodesta. Useat tuottajat lähtivät heti innokkaina tekemään Proseccoa myös roseena. Vuosikerrasta 2019 saatavuudet olivat vielä verrattain pieniä, mutta 2020 sadosta tuotantoa kasvatettiin suurta kysyntää ennakoiden.

Norexin tuottajilta löydät jo useamman ihanan roseeproseccon. Tutustu esimerkiksi Tostiin, joka tekee pinkin Prosecconsa DOC Prosecco Rosé -luokiteltuna ja Soligoon, jonka pinkki prosecco kulkee luokituksella DOC Prosecco Rosé Treviso.

Tosti Prosecco DOC Rose

Rosé antaa proseccoon lisää ulottuvuuksia ja iloittelun lisäksi prosecco tullaan nyt näkemään vielä useammin myös ruokapöydissä. Tostin viinin valmistuksen taidot takaavat uuden viinityypin korkean laadun ja ryhdikkyyden. Tostin vatsakas pullo on helppo tunnistaa omintakeisesta muodostaan ja etiketin päällä olevasta peukalon pään kokoisesta syvennyksestä. Tostin prosecco on nyt pinkkiä riemua!

Pullon kyljessä komeilee Tostin kuuluisa ja tavaramerkitty ”napa”, joka edustaa äiti Maata tai luontoäitiä. Lue lisää aiheesta Viikon Viinin sivuilta löytyvästä artikkelista. Tostista tuottajana saat lisätietoa tästä.

Soligo Prosecco Rose

Kymmenen prosenttia Pinot Noiria ja tulos on hienostuneen vaaleanpunainen. Soligo Prosecco valmistetaan tankkikäymismenetelmällä. Käymisessä viinin lämpötila pidetään alhaisena ja käyminen hitaana, jotta viinin maksimaalinen hedelmäisyys saadaan säilytettyä. Soligo Prosecco Treviso Rosé on tyylikäs ja trendikäs valinta alkumaljaksi.

Lue lisää Cantina Colli del Soligosta tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.