Ravintola Joulu

Ravintolajoulun ruokajuomat

Joulusesongissa on sitä jotain. Uniikki tunnelma ja lämpö valtaavat kodit ja ravintolat, vaikka ulkona pakkastaa. Ja kiirettä pitää, sillä sieltä se uusivuosikin jolkottaa heti perään.

Joulusesongin juhlavat ruoat ansaitsevat tietysti arvoisensa viinit. Tässä juomavinkkimme tarjottaviksi jouluisten ruokien kanssa, oli kyse koko ateriasta pitkän kaavan mukaan tai vaikka pelkät kuohuviinilasilliset tuoreiden joulutorttujen tai pipareiden kera.

Aperitiiviksi

Aperitiivi nostaa juhlatunnelmaan, ja laadukas cava on aina varma valinta moneen suuhun. Se toimii monelle budjetille, myös tarkemmalle.

Ravintolavalikoimasta tämän tehtävän täyttää mainiosti Cava Vintage Brut luomutuottaja Parés Baltàlta. Proseccon ystävät ihastuvat varmasti helposti lähestyttävään ja vegaaneillekin sopivaan Soligo Prosecco DOC Treviso Brutiin.

Mikäli on mahdollisuus panostaa erityisesti tai tilanne yksinkertaisesti vaatii samppanjaa, Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive on nappivalinta.

Kalapöytään

Kalapöytään voidaan aina siirtyä aperitiivijuomien kera. Mikäli pöydässä on joulun perinteisiä etikkaisiakin kalaherkkuja, voimme lämpimästi suositella myös valkoviiniä, jossa on jäännössokeria.

Tämän tehtävän täyttää upeasti saksalainen Riesling Rheingaun laatuviinialueelta: Barth Fructus Riesling. Avoimen hedelmäinen viini tarjoaa rakennetta, ryhtiä, mineraalisuutta ja ruokaviinin runsautta. Raikas hapokkuus naamioi viinissä olevan makeuden tehden suullisesta erittäin tasapainoisen ja jättäen tilaa hienostuneelle kukkeudelle.

Ja jos pöytään katetaan graavilohta tai vaikka osteriherkkuja, löytyy hyvä juomapari Herdade de São Miguel Colheita Seleccionada Whitesta. Se tulee tarhoilta, joiden maaperä on savea ja liuskekiveä. Maaperän ja auringon yhdistelmä kasvattaa luonteikkaita rypäleitä, joista saatava viini on rotevaa ja ryhdikästä, mutta samalla raikasta.

Kinkulle

Kinkulle viinipariksi takuuvarma valinta on suomalaisten vuodesta toiseen rakastama klassikko, Baron de Ley Reserva Riojan laatuviinialueelta Espanjasta.

Toinen erinomainen ehdokas on Herdade de São Miguel Colheita Seleccionada Red, jonka rypäleinä ovat Touriga Nacional, Syrah, Alicante Bouschet ja Cabernet Sauvignon. Sen voi mainiosti asettaa myös juustopöytään.

Jälkiruuille

Juustotarjottimen ja makeiden jälkiruokien seuraan vasta löytyykin herkullisia vaihtoehtoja!

Lempeä ja nautittava Hacienda Lopez de Haro Crianza Riojasta toimii erityisen hyvin, jos tarjolla on Manchegoa tai vastaavan tyyppisiä juustoja. Pehmeän hedelmäinen ja runsas viini on tasapainoinen ja hienostunut, ja pitkä loppu viipyilee aromikkaana tehden viinistä aivan poikkeuksellisen nautittavan.

Jälkiruokaviinien klassikoita ovat tietenkin portviinit. Niiden puolelta löytyy monitoiminen Porto Cruz Tawny, joka käy erinomaisesti sekä vahvojen juustojen että suklaisten tai pähkinäisten jälkiruokien seuraksi. Suosittelemme myös ihastuttavan makeaa ja värikästä Porto Cruz Pinkiä vaikka piparkakkujen kylkeen.

Digestiiviksi

Juhla-aterian päätteeksi maistuu vielä digestiivi. Perinteiselle konjakille mielenkiintoisena vaihtoehtona löytyy arvokkaampi herkuttelurommi.

Näiden suositusten myötä on helppo toivottaa maistuvaa joulua ja oikein mukavaa juhlasesonkia!

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.