Riesling-viikot

Rieslingviikkojen suosikit

Kevät koittaa, ja niin myös Rieslingviikot 2022. Rieslingviikkoja vietetään ravintoloissa ympäri Suomen, ja pääset selaamaan tapahtumaan osallistuvia ravintoloita kaupungeittain tästä. Viikoilla keskitytään erityisesti saksalaisiin rieslingeihin. Teemaviikkojen järjestäjä on Saksan Viinitiedotus.

Riesling on vakiinnuttanut asemansa yhtenä pidetyimmistä valkoviinirypäleistä, josta saadaan hyvin raikkaita ja hienon hapokkaita viinejä. Rieslingien tyylit ovat monipuolisia viinialueittain ja maittain, ja niiden makeusaste vaihtelee kuivasta puolikuivaan ja makeaan, jopa jälkiruokaviineihin asti. Näiden lisäksi Rieslingiä käytetään myös kuohuviinirypäleenä.

Rieslingiä voikin hyvällä syyllä sanoa monitoimirypäleeksi, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, oli kyseessä sitten makean tai kuivan viinin ystävä. Rieslingeille löytyy myös runsaasti paikkoja ruokapöydästä. Esimerkiksi kuivat Rieslingit käyvät niin kalalle kuin vaalealle lihalle, ja makeammat toimivat mausteisemmankin ruoan kanssa. Mihinpä Riesling nyt ei taipuisi!

Alla valintamme parhaiden Rieslingien joukosta klassisilta alueilta Saksan Rheingausta ja Dittelsheimista sekä Ranskan puolelta Alsacesta.

Komitean vuosittain valitsemaa Rieslingiä Alsacesta

Wolfberger Riesling Signature

Wolfberger Signature -viinit kuvastavat Alsacen viinien monimuotoisuutta kaikkien seitsemän rypälelajikkeen osalta. Vuodesta toiseen ne edustavat merkitsevintä tyypikkyyttä ja alkuperäisyyttä jokaisen lajikkeen ja alkuperän suhteen.

Tästä ryhmästä tekee erityisen se, että joka vuosi nämä viinit maistaa ja valitsee erityinen komitea, joka muodostuu alan parhaista ammattilaisista ulottuen myös ravintola-alan ja vähittäiskaupan osaajiin. Paneeli toimii siis näiden viinien takuuryhmänä.

Wolfberger Riesling Signature on aivan täydellinen viini hapankaalin kera. Se on erinomainen valinta myös meren herkuille, sushille, paahdetulle kanalle ja vuohenjuustolle.

Maultaan Wolfberger Riesling Signature on kuiva ja hienostuneen hapokas, vivahteikkaan hedelmäinen, pitkä ja tasapainoinen. Sitruksen vivahteet ja mineraalisuus nivoutuvat pitkässä lopussa hienolla tavalla toisiinsa.

Tutustu viiniin tästä.

Klassista Rheingaun Rieslingin eleganssia

Barth Riesling Trocken

Tämä luomuviini on todella elegantti. Rheingau on maailman tunnetuimpia viinialueita, ja sen viini on parhaimmillaan Saksan jalointa. Rheingaun Riesling onkin maailman suuria viiniklassikoita, ja Barthin kaltainen tuottaja on lisätakuu laadusta.

Barthin rypäleet kasvatetaan biodynaamisesti, ja tila kuuluu sekä Saksan parhaiden tilojen VDP-järjestöön että Charta-yhdistykseen. Rieslingin ohella Barth on perinteisen saksalaisen kuohuvan, sektin, johtava tuottaja.

Barth Riesling Trockenin käyminen tapahtuu hyvin matalassa lämpötilassa, jotta viinin hedelmäisyys, tuoreus ja vivahteikkuus säilyvät. Lopputuloksena on kuiva, sitruksinen, tyylikkään hedelmäinen, tasapainoinen, eloisan vivahteikas ja mineraalinen klassikko.

Oivallinen valinta tarjottavaksi hapankaalin, kalaruokien, äyriäisten ja laadukkaiden makkaroiden, vuohenjuustojen tai maustettujen aasialaisten ruokien kanssa.

Tutustu viiniin tästä.

Mineraalisuutta ja mehukkuutta Dittelsheimista


Weingut Winter Kalkstein Riesling

Weingut Winter Kalkstein Riesling esittelee upealla tavalla Dittelsheimin ainutlaatuisuutta, kun mehukkuus ja mineraalisuus kohtaavat.

Weingut Winter Kalkstein Rieslingin huolella valikoidut rypäleet kasvavat hyvin kalkkisessa maaperässä Dittelsheimin ympärillä. Tarhoilla on joko Premier Cru (Erstes Gewächs) tai Grand Cru (Grosses Gewächs) -luokitus. Kuorikontakti ennen käymistä antaa viinille lisää ulottuvuuksia. Alkoholikäyminen tehdään rypäleiden pinnoissa olevilla luonnonhiivoilla ja se tapahtuu terästankissa, jossa viiniä myös kypsytetään.

Weingut Winter Kalkstein Rieslingin voimakkaan mineraalinen tuoksu antaa valkoisia kukkia, kypsää sitrusta ja jasmiiniteetä. Maku on kuiva, vivahteikkaan sitruksinen, ryhdikkään hapokas, hienostunut, tasapainoinen ja pitkään säilyvä. Laadukas ja ryhdikäs valinta tarjottavaksi klassisen keittiön annosten, kalan ja äyriäisten kanssa.

Stefan Winter nosti sukunsa viinitilan Dittelsheim Hesslochin kylässä viinimaailman puheenaiheeksi ja tunnettuuteen Rheinhessenissä Saksassa. Hän on hakenut kokemusta ja ymmärrystä kuuluisuuksien opissa, ja otti lahjansa käyttöön viinintekijänä vain 20-vuotiaana vuonna 2000 jatkaen suvun 1600-luvulle ulottuvia viljelyperinteitä.

Tutustu viiniin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.