“Se oli rakkautta ensisilmäyksellä”

Kuka: Salla Sormunen
Titteli: Avainasiakaspäällikkö
Norex since: 2019
Nice to know: Baarimestarin erikoisammattitutkinto

Salla Sormunen nauraa kommentilleen, mutta ei vedä sitä pois. Rakkautta ensisilmäyksellä -sanonnalla hän viittaa yhteyteen. “Kun ensimmäisen kerran istuin juttelemaan Tomasin kanssa ja lopulta tutustuin työyhteisöön…. Olimme heti samalla aaltopituudella”, hän selittää.

Salla olisi voinut valita toisenkin työnantajan. Tai kolmannen. Hänellä nimittäin oli useampi työtarjous pöydällä päätyessään Norexiin. Valinta oli lopulta helppo. “Norexilla on erittäin hyvä maine maahantuontimaailmassa. Entisiä kollegoitani työskentelee täällä ja tiesin heidän viihtyvän hyvin. Yrityksen buugi houkutteli minua.”

Töissään Salla vastaa Helsingin lisäksi Turun ja länsirannikon alueista. “Olin Turussa ravintola-alan hommissa melkein 10 vuotta, joten oli luonnollista ottaa länsirannikko haltuun osana myyntitiimiä.” Myyntityön lisäksi hän vastaa myös Norexin tapahtumista. “Se on intohimoni! Tapahtumissa saan toteuttaa itseäni vapaasti ja tunnen kuinka minulla on johdon luottamus.”

Parasta tapahtumissa on Sallan mukaan ihmiskontaktit. “Silloin saa suoraa ja vilpitöntä palautetta kuluttajarajapinnasta. Meidän alallamme myös luodaan hyvää henkeä kilpailijoiden kanssa. On tärkeää, että ala pitää yhtä ja me yritykset tuemme toisiamme – ja tämä näkyy juuri erilaisissa tilaisuuksissa.”


Käymme yhdessä ain´, käymme aina rinnakkain…

“Kaikilla norexilaisilla on selkeä yhteinen tavoite, jota kohti kuljemme”, Salla avaa yhteisön henkeä. Hyvä perusilmapiiri takaa sen, että myös mahdolliset arkeen kuuluvat epämukavuudet pyritään hoitamaan, ei lakaisemaan maton alle. “Täällä puhutaan myös vaikeista asioita, ratkaisukeskeisesti”, hän kiittelee.

Tulevaisuudelle Sallalla on vaatimaton toive: vakaa työ. “Korona-aikana oli hetkellisesti vaikeaa, myös henkisesti. Ihmiset huolestuivat työpaikoistaan, kun ympärillä monet yritykset joutuivat muokkaamaan toimintaansa. Norexilla kuitenkin annettiin luottamusta työntekijöille, meistä pidettiin huolta”, hän kertoo.

Lämpö ja perhemäisyys näkyy Sallan silmissä läpi Norexin, alkaen toimitusjohtajasta. “Tumppi on isähahmo. Välillä hän on hyvä isä, välillä paha isähahmo”, Salla nauraa, mutta vakavoituu nopeasti. “Tomas on ihmisläheinen, eikä hän johda toimistosta käsin, vaan face to face. Arvostan sellaista johtajuuttaa paljon”, hän kertoo ja vertaa tilannetta aiemmin kokemaansa isoon korporaatioon, jossa toimitusjohtaja ei istunut lounaalla samaan pöytään alaisten kanssa.

Sallalla on myös urahaaveita, mutta koska pitää paljon nykyisestä työnatajastaan, ovat ne talonsisäisiä. “Minua kiinnostaa tuotepäällikön tehtävä. Olisihan se iso juttu hypätä myynnistä tuotepuolelle, mutta täällä on jo hyviä tarinoita sisäisistä siirtymisistä. Jää nähtäväksi”, hän hymyilee.

Mikä sitten saa avainasiakaspäällikön menemään päivän päätteeksi nukkumaan hyvillä mielin? “Tyytyväinen asiakas”, Salla toteaa heti. “Asiakkaalta tulleet isot kiitokset merkitsevät todella paljon. Kiitos ei sanana ole tänä päivänä itsestäänselvyys.”

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.