Viini ja sushi combo

Suositukset sushiravintolaan

Sushi on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa ravintolamaailmassa. Se on samaan aikaan riisi- ja kalaruoka, joten sen kanssa kannattaa suositella asiakkaan maun mukaan valkoviinejä tai kuohuviinejä.

Sopiva viini tasapainottaa ja kehystää sushin makuja, joita tulee täytteiden lisäksi sen etikkariisistä ja merilevästä. Pieni makeus viinissä sopii sushin vastapainoksi hyvin, mutta myös kuivemmat vaihtoehdot maistuvat erinomaisilta tässä makumaailmassa.

Alla olevista suosituksista löytyy varmasti jokaiseen makuun sopivat valinnat.

Upea ruokaviini ystävien yllättämiseen

Weingut Winter Dittelsheim Weißburgunder

Näiden viinien rypäleet kasvavat seudun kalkkisimmissa maapohjissa. Rypäleitä uutetaan joidenkin tuntien ajan, jotta niiden kuorista saadaan ainutkertaisia makuja ja aromeja viiniin. Weißburgunder-rypäleiden (Pinot Blanc) mehun alkoholikäyminen tapahtuu hitaasti luonnonhiivoilla suurissa tammitynnyreissä, joissa syntynyt viini myös kypsyy. Tuloksena on herkullinen ruokaviini maustetun kalan, kuten soijakastikkeen kanssa nautitun sushin seurassa.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Erinomaista Rieslingiä, takuulla

Wolfberger Riesling Signature

Wolfberger Riesling Signature on erinomainen viini meren herkuille, kuten sushille. Miellyttävä ja kuiva viini on hienostuneen hapokas, vivahteikkaan hedelmäinen, pitkä ja tasapainoinen.

Wolfberger Signature -viinit kuvastavat Alsacen viinien monimuotoisuutta kaikkien seitsemän rypälelajikkeen osalta. Vuodesta toiseen ne edustavat merkitsevintä tyypikkyyttä ja alkuperäisyyttä jokaisen lajikkeen ja alkuperän suhteen. Tästä ryhmästä tekee erityisen se, että joka vuosi nämä viinit maistaa ja valitsee erityinen komitea, joka muodostuu alan parhaista ammattilaisista. Paneeli toimii siis näiden viinien takuuryhmänä.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Helposti lähestyttävää kuohuviiniä näyttävässä gorillapullossa

Katse Brut

Upeaan gorillapulloon pakattu sitruksinen ja erittäin kuiva kuohuviini on mainio seurusteluviini, ilmeikäs maljajuoma ja helposti lähestyttävä valinta kuohuviinin ystävälle. Monipuolinen kuohuviini täydentää erinomaisesti sushia, sekä esimerkiksi pieniä suolaisia alkupaloja.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Nautittava seurusteluviini kalalle ja aasialaiselle ruoalle

Wolfberger W(2)

Tämän viinin nimi, (W)2 viittaa kahteen Alsacen alueen klassiseen rypälelajikkeeseen, joista se on valmistettu. Riesling antaa tähän miellyttävän hedelmäiseen viiniin tyylikkään raikkauden ja pirteyden, Pinot Gris taas tuo runsautta ja täyteläisyyttä. Yhdistelmä on erinomaisen onnistunut. Tämä nautittava viini maistuu sellaisenaan seurusteluviininä, mutta sopii myös valtavaan määrään erilaisia ruokia. Tämän viinin kera maistuvat ehkä parhaiten kala- ja äyriäisruoat sekä aasialaisen keittiön herkut.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Varma laatusamppanja ilahduttaa yksityiskohdillaan

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut

Samppanjalasillinen elämän hyviin hetkiin milloin tahansa sitä tarvitaan. Herkullinen kumppani pienille suupaloille ja maittavaa seuraa meren antimille. Raikkaassa ja tyylikkäässä samppanjassa tuoreiden hedelmien vivahteikkuus yhdistyy kypsään monimuotoisuuteen.

Nicolas Feuillatten samppanjat ovat Ranskan markkinoiden ykkösiä ja kolmansia koko maailmassa.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Tyylikäs ja tuoksuva Gewürztraminer hurmaa

Mezzacorona Gewürztraminer

Gewürztraminer on yllättäjä ja hurmuri. Kuiva, puhdaspiirteinen ja upean aromaattinen nautiskeluviini edustaa persoonallisen lajityyppinsä parhaimmistoa. Kuivassa viinissä on raikkaat hapot ja tälle rypäleelle tyypillinen litsiluumuisuus. Kukkeaan hedelmäisyyteen nousee myös trooppisia hedelmiä, kuten ananasta, mangoa ja passiohedelmää. Sushi ja muu aasialainen ruoka maistuvat loistavilta sen tasapainottavassa seurassa.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.