Sieni ja riistakausi

Suositusviinit riistalle ja sienille

Etsitkö riistalle ja sienille sopivia viinejä? Suomalainen luonto tarjoaa vapaana kasvanutta lähiruokaa ’par excellence’. Tässä muutamia mainioita viinivinkkejä riista- ja sieniherkuille.

Pienriista

Onko päivän menu jäniksen paistia, fileetä, pataa tai höystöä? Mikä tahansa näistä täydentyy kauniisti vaikkapa Shiraz/Syrah -lajikkeesta valmistetulla punaviinillä. Myös laadukas Chianti on hyvä valinta.

Riistalinnut

Lintuaterioiden klassinen kumppani on hapokkaasta ja marjaisasta Pinot Noir -lajikkeesta valmistettu punaviini. Erityisesti ranskalaiset Bourgognen alueen viinit ovat arvostettuja. Twistiä ja vaihtelua saa kokeilemalla Pinot Noir -viinejä eri maista tai alkuperäalueilta.

Peura ja hirvi

Peuran tai hirven filee tekee ateriasta heti erityisen arvokkaan. Kumppaniksi sopivat useimmiten täyteläiset tai keskitäyteläiset, aromikkaat punaviinit. Moni valitsee viiniparin näille riista-aterioille suurilta klassisilta alueilta, mutta koko muukin viinimaailma tarjoaa yhtä upeita vaihtoehtoja.

Sienet

Sienten yhdistäminen viinin kera ei ehkä ole kaikista helpoin tehtävä. Paras juomavalinta voi olla hyvin erilainen riippuen siitä onko sienet suolattu, pikkelöity vai tarjoillaanko ne kenties kermaisessa kastikkeessa. Suolatut ja etikkaiset sienet on varminta tarjoilla oluen kera. Hyvänä yleisviininä sienille toimii tammeton tai hiukan tamminen Chardonnay -valkoviini. Punaisista sopivat kevyimmät Pinot Noirit tai vaikka Beaujolais. Mikäli kyseessä on hyvin voimakkaan makuinen sieni, voi viini olla myös voimakkaampi aromeiltaan tai tammitukseltaan.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.