Pares Balta Pink

Top 3 tyylikkäät vappujuomat 2022

Vappu on kuohuviinien ja juhlahumun luvattua aikaa ravintoloissa ja tapahtumissa ympäri Suomen, kun auringonsäteet alkavat lämmittää ja terassit täyttyvät.

Vapun parhaat kuohuviinit ovat luonnollisesti helposti lähestyttäviä seurustelujuomia, mutta niiden kylkeen tilataan mielellään myös jotain pientä suolaista, kuten monipuolisia tapaksia cavan kanssa tai Italian kuohuviineille antipastia, jota löytyy niin ikään laidasta laitaan.

Ilmeikästä vaihtelua ja monipuolisuutta vappukuohuvien joukkoon tuovat vielä roseekuohuviinit, joissa on roseemaista marjaisuutta. Roseekuohuviinit laajentavat tarjoilumahdollisuuksia vielä entisestään, ja niistä löytyy sopivia seuralaisia jopa tumman suklaan kanssa.

Roseekuohuvaa löytyy nykyisin myös proseccona, eli hyviä uutisia myös vannoutuneille proseccofaneille!

Alla kolme suosikkiamme vapun tyylikkäimpien kuohuviinien joukosta.

Psst! Tarvitaanko perinteiselle vappukuohuviinille vähän uutta twistiä? Sisäänkirjautuneena ammattilaisasiakkaana saat käyttöösi koko cocktailreseptipankkimme, josta löydät esimerkiksi nopeita ja maukkaita kuohuviinidrinkkejä, kuten Parés Baltà Exclusive Blueberryn.

Biodynaamista kuohuvaa pitkäikäiseltä perheyritykseltä

Parés Baltà Pink p

Vegaaninen ja luomutuotettu Parés Baltà Pink p on Garnatxa’lla modernisoitu cava, joka on tehty sille tyypillisellä perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Viini on saanut kehittyä sakan päällä pullossa 18 kuukauden ajan. Perinteinen cava saa tässä kuohuvassa uusia vivahteita, kun sen tuoksussa tuntuvat kesän mansikat ja vadelmat. Pitkä kellarointi nostaa tuoksuun mukaan vielä miellyttävän paahteen. Tuloksena on nautittava lasillinen, jonka maku on kuiva, vadelmainen, kepeän marjainen, paahteinen ja kevyen mausteinen.

Nautiskeltavan seurusteluviinin kanssa tarjottaviksi sopivat esimerkiksi tapakset tai annokset, joissa on kalaa tai katkarapuja. Se käy myös miedon vuohenjuuston ja jopa tumman suklaan seuraksi.

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä, ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Kaiken tekemisen ydin on ympäristöystävällisyys, ja koko Parés Baltàn tuotanto onkin Demeter-sertifioitua luomutuotantoa. Viinit ovat myös vegaaneille sopivia.

Tutustu viiniin tästä.

Proseccoa nyt myös pinkkinä!

Soligo Prosecco Rosé

Roseeproseccot ovat vielä verrattain uusia, sillä eurooppalainen viinilainsäädäntö on tunnetusti tiukkaa. Soligo Prosecco Rosé valmistetaan proseccolle tyypillisestä Glera-rypäleestä, mutta loppuvuodesta 2020 voimaan tullut muutos mahdollistaa nyt myös Pinot Noirin käytön, jota siihen käytetään kymmenen prosenttia tuottaen samalla hienostuneen ja tyylikkään vaaleanpunaisen värin.

Helposti lähestyttävä ja tasapainoisen makuinen Soligo Prosecco Rosé on kuiva, raikkaan hapokas, metsämarjainen ja herukkainen. Tuoksu antaa metsämarjoja, trooppisia hedelmiä, ruusuja, orvokkeja ja yrttejä. Leikkeleet ja miedot juustot sopivat hyvin tälle viinille, jota voi tarjota myös erilaisten etnisten ruokalajien kanssa.

Soligo Prosecco Rosé valmistetaan tankkikäymismenetelmällä, ja käymisessä viinin lämpötila pidetään alhaisena ja käyminen hitaana, jotta viinin maksimaalinen hedelmäisyys saadaan säilytettyä. Viinin luokitus on DOC Prosecco Rose Treviso.

Tutustu viiniin tästä.

Franciacortan laatu on vastaansanomaton


Contadi Castaldi Brùt Franciacorta

Vittorio Moretti rakensi kotinsa ja viinilän Italian Bellavista-nimisen kukkulan huipulle vuonna 1977 ja alkoi valmistaa perinteisellä menetelmällä huippulaatuista Franciacortaa, josta tuli pian kuuluisa. Sen jälkeen hän on perustanut toisenkin Franciacorta-talon ja laajentanut viiniviljelmiään myös Toscanaan. 

Tilan 100 hehtaarin tarhat sijaitsevat Franciacortan kuudella pääalueella, jotta ne tarjoaisivat monipuolisen paletin huippuviiniin. Hanke tähtää täydellisyyteen. Jo Contadi Castaldi Brùt Franciacorta -pullon muoto kertoo alkemiaa muistuttavasta intohimosta.

Upeassa Franciacortassa Chardonnay hallitsee 80 % osuudellaan, Pinot Noir & Blanc säestävät. Köynnökset ovat iäkkäitä ja valmistus tapahtuu perinteisellä pullokäymisellä kolmen vuoden aikana.

Contadi Castaldi Brùt Franciacorta on kuiva, runsaan hedelmäinen, rakenteinen ja pitkä. Persikkaisuutta elävöittää hieno hapokkuus, maun runsautta aateloi tyylikäs vivahteikkuus ja pitkää loppua kirjoo ryhdikäs mineraalisuus.

Tämä on aatelinen aperitiiviksi ja laatuluokan nautiskeluviini tasokkaassa seurassa. Sopii tarjottavaksi myös mehevänä sushiviininä, muiden meren herkkujen kanssa tai tietysti tasokkaan antipastin kera italialaiseen tyyliin.

Tutustu viiniin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.