Top 3 valkoviinit kalalle

Valkoviini on klassinen kumppani kalalle. Kuten tuttu ohje kuuluu, täyteläiselle on hyvä valita täyteläistä ja kevyelle kevyttä: siinä missä rasvainen lohi kelpuuttaa seuraansa jopa kevyitä punaviinejä, palvelevat vaalealihaista kalaa parhaiten raikkaat valkoviinit. Oma lukunsa ovat tietysti vielä äyriäiset, jotka niin ikään loistavat valkoviinin tai kuohuvan kanssa.

Paljon riippuu luonnollisesti myös mausteista. Esimerkiksi vahvojen aasialaisten makujen kanssa viiniltä toivotaan mieluiten hedelmäisyyttä ja pientä makeutta. Valitsimmekin oman viinin myös vahvojen makujen tasapainottajaksi.

Tässä kolme täsmäviiniä, jotka toimivat varmasti meren antimien kanssa.

Avoin ja helposti lähestyttävä monitoimiviini

Wolfberger W3

Mehukas, hapokas ja sitruksinen Wolfberger W3 on erinomaista seuraa niin rasvaiselle kuin vähärasvaiselle kalalle, kaikille äyriäisille ja rapupöytään. Se ei säikähdä myöskään aasialaisittain maustettuja ruokia. Viini sopii myös vegaaneille.

Viinin nimi (W)3 viittaa Alsacen kolmeen klassiseen rypälelajikkeeseen, joista se on valmistettu: Muscat, Pinot Gris ja Riesling. Riesling tuo pirteyden ja raikkauden, Muscat hedelmäistä aromaattisuutta ja Pinot Gris täyteläisyyttä ja runsautta.

Moniulotteisuus lisää viinin monikäyttöisyyttä, ja ruokailun lisäksi maukas viini käy tarjottavaksi sellaisenaan.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Persoonallinen viini luonteikkaista rypäleistä

Herdade de São Miguel Colheita Seleccionada White

Runsaan hedelmäinen, kuiva, raikas, pitkä ja tasapainoinen Herdade de São Miguel Colheita Seleccionada White on kuin tehty äyriäisten, rasvaisen ja vähärasvaisen kalan, salaattien ja juustojen pariksi. Se tulee kauniin luonnon keskeltä Redondosta Alentejosta, jossa tarhojen maaperä on savea ja liuskekiveä ja tarhoja ympäröi metsä. Seudulle leimallisempaa ovat aasit ja tarhoilla laiduntavat lampaat kuin rekat ja traktorit.

Auringon ja maaperän yhdistelmä kasvattaa rypäleistä luonteikkaita, ja niistä saatava viini on rotevaa ja ryhdikästä, mutta samalla raikasta. Persoonallinen viini saadaan rypäleistä Verdelho, Viognier, Antão Vaz ja Arinto. Korjuu tapahtuu käsin. Käyminen tapahtuu puoliksi jäähdytetyissä terästankeissa, puoliksi kookkaissa tammitynnyreissä hyvin hitaasti.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Mezzacorona Gewürztraminer ja sushi

Mausteisten ruokien mestari

Mezzacorona Gewürztraminer

Rasvaiselle kalalle, kuten lohelle tai nieriälle, tai esimerkiksi vahvasti maustetun aasialaisen ruoan kanssa suosittelemme eritoten Mezzacorona Gewürztramineria. Kuiva, puhdaspiirteinen ja upean aromaattinen nautiskeluviini edustaa lajityyppinsä parhaimmistoa.

Tyylikäs ja tuoksuva Gewürztraminer-rypäle saattaa vaatia totuttelua, mutta se on hurmaava. Rypäleelle tyypillistä on litsiluumuinen maku. Kukkean hedelmäisessä maussa tuntuvat myös trooppiset hedelmät, kuten ananas, mango ja passiohedelmää.

Alppien juurella Alto Adigessa vallitsevat poikkeukselliset olosuhteet, joissa viileät yöt lisäävät hapokkuutta ja aurinkoiset päivät rypäleiden kypsyyttä. Ne mahdollistavat tämän herkullisen Gewürztraminerin syntymisen.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Voit lukea lisää Mezzacorona Gewürztraminerista myös kuluttajasivustoltamme Viikon Viinistä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.