Tuotepäälliköt tuntevat suomalaisen alkoholimarkkinan

Norexin tuotepäällikkötiimiin kuuluu sekä viineihin että väkeviin erikoistuneita tuotepäälliköitä. Yksi viinien tuotepäälliköistä on Andreas ”Andy” Fanta, jonka päämiessalkku koostuu monipuolisesti niin isoista viinintuottajista kuin pienistä yhden hengen tai perheen luotsaamista viinitaloista. Yhtä monimuotoisia ovat tuotepäälliköiden työviikotkin.

”Yleensä viikko lähtee käyntiin myyntien läpikäymisellä ja eri aktivointien suunnittelulla ja koordinoimisella. Pyrimme pitämään valikoimamme relevanttina ja ajantasaisena, joten maistelua on luvassa melkein joka päivä. Tarjousten deadlineja on kuukausittain, joten ne muodostavat eräänlaisen rungon tekemiseen.”

Norexilla panostetaan työntekijöiden osaamiseen, joten usein Andy löytää itsensä myös sparrailemasta kollegoidensa kanssa.

Norexia Andy arvostaa inhimillisenä perheyrityksenä, jossa jokainen tietää mitä tehdä ja mitä heiltä odotetaan. Omien roolien ja vahvuuksien tunteminen lisää samalla työnteon tuottavuutta ja mielekkyyttä. Työuraa Norexilla Andylle on kertynyt jo 11 vuotta.

”Tavoitteet ovat selkeät ja kannustavat, ja meillä on töissä pelkkiä huipputyyppejä, joiden kanssa on mukava tehdä töitä.”

Norexin valttikorttina Andy näkee kyvyn vastata nopeasti muuttuvaan markkinaan. Tiedolla johtaminen tekee otettavista riskeistä hallittuja, jolloin ne tuovat usein hyviä tuloksia.

Alan ja kiinnostuksen viineihin Andy löysi työskennellessään opiskeluaikana myyjänä Alkossa. Viinien historia, kulttuuri, tarinat ja tietenkin ennen kaikkia maku kiehtoivat. Valmistuttuaan hän oli hetken aikaa kokopäiväisenä Alkossa, josta hän pian siirtyi maahantuojalle töihin.

Alkoholialan trendeissä ja tulevaisuudennäkymissä ”eräänlaisena disruptiivisena innovaationa” Andy näkee alkoholittomat tuotteet, jotka ovat tulleet ryminällä markkinoille. Alkoholittomien tuotteiden hän ei näe olevan viineiltä pois, vaan lisäys ja täydennys jo olemassa olevaan valikoimaan.

Näiden lisäksi hän uskoo syklien kiertävän viinimarkkinoilla ja ennustaakin suosiota paluulle klassikoiden pariin ja vanhan maailman viineihin, kuten esimerkiksi Bordeaux’n ja Burgundin viinien äärelle.

Pitkään alalla työskennelleenä Andy on nähnyt alkoholialan uudistuneen ja edelleen uudistuvan monella muullakin tavalla. Esimerkiksi tieto viineistä on lisääntynyt, joten asiakkaat ovat valveutuneempia ja tuntevat viinit jatkuvasti paremmin.

Myös viinien vihreät arvot, vastuullisuus ja kestävä kehitys tulevat korostumaan tulevaisuudessa entisestään. Viinialueet ja viinit, jotka pystyvät vastaamaan näihin arvoihin ja vaatimuksiin tulevat siis kasvamaan.

Eräs suosiotaan kasvattava alue on Sisilia, ja Andy nostaakin esiin Crudo Nero D’avola Cabernet Sauvignonin sekä Crudo Catarratto-Zibibbon, jonka löydät horeca-valikoimastamme. Nekin ilmentävät vihreitä arvoja.

”Viinit ilmentävät hyvin sitä mihin olemme alana menossa. Laatua, luomua kestävästi valmistettuna ja ympäristölle vastuullisiin pakkauksiin pakattuina.”

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.