Cami Salié Juracon Sec

22,79 (18,38  ALV 0%)

Lionel Osmin

Ranskalaisen keittiön moniottelijavalkoviini

REKISTERÖIDY TILATAKSESI

Anniskeluluvalliset suoramyyntiasiakkaat voivat tehdä tilaukset verkkokauppamme kautta. Tilausten tekeminen edellyttää rekisteröitymistä.

Kirjaudu / Rekisteröidy
  • Ranska
  • AOP Jurançon Sec
  • Petit Manseng 80%, Gros Manseng 20%
  • Kuiva
  • Hapokas

Ruokasuositus

Savukaloille, hummerille, katkaravuille ja monille muille mereneläville, kuten kampasimpukkarisotolle. Sopii myös parsan kanssa, jopa hapankaalinkin kera. Erinomainen kalaviini, erit. erilaiset valkoiset kalat. Myös etanat, juustofondue ja kypsytetty vuohenjuusto maistuvat tämän viinin kanssa.

Väri
Intensiivinen, kultainen häivähdys
Tuoksu
Runsas, valkoista persikkaa, sitrushedelmiä, vaniljaakin
Maku
Kuiva, hapokas, valkoinen persikka ja sitrushedelmät viipyilevät suussa
Tuotetunnus (SKU): 141003 Osastot: ,
Jaa

Tietoa tuotteesta

Viini tulee Jurançon Sec -alueelta Ranskasta, Pyreneiden vuoristoseudulta. Rypäleet viiniin tulevat 3 hehtaarin alalta, kahdelta alueelta, korkealla sijaitsevilta tarhoilta. Monein-rypäleet kypsyvät lämpimämmässä ja aikaisemmin, joten rypäleistä saadaan täyteläisempää viiniä. Chapelle de Rousse-rypäleet sijaitsevat viileämmässä kasvupaikassa, jossa rypäleet kypsyvät myöhemmin ja näin saadaan hapokkaan eloisaa viiniä. Apellaation pohjoispuolella sijaitsee tie, jota pitkin muinoin Béarnin suolaa kuljetettiin Pau’hun. Suolatien nimi on ’Cami-Salíe’, joka löytyy tämänkin viinin nimestä. Ilmasto alueella on rypäleiden kasvukaudella merellinen, viileä ja kostea. Mutta syksy on usein kuuma ja kuiva, johtuen eteläisistä tuulista (Foehn effect). Viini on puristettu hitaasti ja hellästi, jotta saadaan talteen hedelmäisyys ja aromit. Suurin osa viinistä käy lämpötilakontrolloiduissa tankeissa, pieni osa tammitynnyreissä. Ei malolaktista käymistä. Tuotetta kypsytetään vielä 10 kuukautta, jolloin sakka saa olla mukana makua tuomassa. Viini ikääntyy hienosti pullotuksen jälkeen 5-8 vuotta.

Lisätiedot

Alueluokitus

AOP Jurançon Sec

Rypäleet

Petit Manseng 80%, Gros Manseng 20%

Tuottaja

Lionel Osmin

Vuosikerta

2020

Sokeri

2 g/ltr

Alkoholi

14 %

Maa

Ranska

Makeusaste

Kuiva

Hapokkuus

Hapokas

Hapot

7.4 g/ltr

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Pakkauskoko

75 cl

Pakkaustyyppi

Lasi

Pakkauksia/ LTK

6

Valikoima

A-tukku, Alko tilausvalikoima, Kesko

Panttitieto

Ei panttia

Norex tuotenumero

141003

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Cami Salié Juracon Sec”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lionel Osmin

Lionel Osmin

Joukko Lounais-Ranskan viinejä rakastavia kaveruksia haaveili tasokkaasta viiniyrityksestä, joka nostaisi tämän alueen persoonalliset viinit parempaan tunnettuuteen mallinaan Bourgogne tai Rhônen laakso. Yksi heistä on Lionel Osmin ja ideasta, jota kukaan ei ollut aiemmin yrittänyt, tuli totta vuonna 2010. Alue on Lue lisää
Siirry Alkon verkkokauppaan