Uudenvuoden kuohuviinit ja cocktailit

Vuosi vaihtuu! Nyt jos koskaan kaadellaan kuohuviiniä, ja tarjoilun nopeuttaminen olisi tervetullutta. Ehkä teillä onkin tapana laittaa kuohuviinipullot tarjoukseen? Nopea vaihtoehto ovat tietenkin myös piccolot, jos juomaa tarvitaan vain parille hengelle.

Ei muuta kuin poks, lasit kylkeen ja seuraava!

P.S. Vai halutaanko skumpan sijaan sittenkin joku kiva cocktail? Vilkaise alta Aatu Ståhlhammarin drinkkireseptit ja taio asiakkaalle New Year’s Highball tai French 75.

Kuninkaallista kuohuvaa

Rotari Riserva Brut (75 cl) & Rotari Gran Rosé Brut (75 cl ja 20 cl)

Joko tunnet Rotarit? Niiden nimi on kunnianosoitus Pohjois-Italiaa 600-luvulla hallinneelle longobardien kuningas Rotarille.

Rotari Riserva Brut on valmistettu käsin poimituista Chardonnay-rypäleistä, jotka kasvavat UNESCOn maailmanperintöalueella Dolomiittien sydämessä. Maaperä on ns. Dolomia-kiveä, jossa on kalkkikiveä, kalsiumia ja magnesiumkarbonaattia, minkä ansiosta viinissä on tyylikästä mineraalisuutta.

Marjainen ja vivahteikas Rotari Gran Rosé Brut on kuin myös valmistettu käsin kerätyistä Chardonnay- sekä Pinot Noir -rypäleistä. Pinot Noir tulee vaihtelevan maaperän rinteiltä, mikä antaa rakennetta ja rikasta aromaattisuutta. Adigen laaksosta tuleva Chardonnay puolestaan on saanut korkeilta rinteiltä hapokkuutta ja aromikkuutta. Gran Rosén löydät myös 20 cl pullokoossa.

Tutustu Rotareihin tarkemmin tästä.

Saisiko olla ranskalaista kuohuvaa, aitoa samppanjaa vai proseccoa?

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut, Soligo Prosecco Brut & Saint-Louis Brut Blanc de Blancs (20 cl)

Pienissä pulloissa on voimaa. Kun tilanne vaatii samppanjaa kahdelle, palvelee Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut (20cl) ensiluokkaisesti. Sopivan kokoinen samppis on Feuillatten talon klassinen vakiosamppanja ja koko valikoiman kulmakivi.

Vannoutuneet prosecco-fanit nauttivat varmasti Soligo Prosecco Brutista (20cl). Pehmeähappoinen ja runsaan hedelmäinen prosecco on helposti lähestyttävä ja raikas valinta parin lasillisen tarpeeseen.

Ranskalainen eleganssi ei petä. Saint-Louis Blanc de Blancs (20cl) on rento ja monikäyttöinen valinta, jonka laadun takaa yksi Ranskan johtavista viiniliikkeistä, Barton & Guestier. Bonne année, hyvää uuttavuotta!

Aatu Ståhlhammarin drinkki-ideat uuteenvuoteen

Raikas ja kupliva, kiireiseen uuden vuoden iltaan

New Year’s Highball

Rakenna juoma lasiin jäiden päälle, purista sitruunalohkoista mehut mukaan ja jätä sitruunalohkot lasiin koristeiksi.

Löydät ohjeen myös cocktailreseptipankista (reseptipankin käyttö vaatii sisäänkirjautumisen).

Täydellinen klassikko tuomaan juhlatunnelmaa

French 75

Mittaa gini, sitruunamehu sekä sokerisiirappi ja ravista jäiden kanssa. Kaada samppanjalasiin ja pidennä samppanjalla/kuohuviinillä. Juoman voi tarjoilla myös jäiden kanssa highball-lasista. Koristele lopuksi sitruunan kuorella. And the countdown begins…10…9…8….

Löydät ohjeen myös cocktailreseptipankista (reseptipankin käyttö vaatii sisäänkirjautumisen).

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.