Punaviini tasting

Uudestisyntynyt La Renacida

Uutuuserä tyylikästä ruokaviiniä La Renacidaa on saapunut. La Renacida on upean täyteläinen ja samettisen tanniininen kumppani tarjoiltavaksi liharuokien ja riistan kanssa. Se sopii hyvin myös grillattujen kala-annosten kanssa tai juustotarjottimen seuraksi. La Renacidan marjainen, punaisen hedelmäinen maku on pitkä, tasapainoinen ja vivahteikas. Pitkässä lopussa viipyilevät vielä kypsät punaiset marjat ja hedelmät, joita säestää tyylikäs mineraalisuus.

Nimi ”La Renacida” tarkoittaa uudestisyntynyttä, ja nimen takaa löytyy tarina tuottaja Finca Museumista.

Finca Museum syntyi, kun Grupo Barón de Ley laajensi viljelyään Riojan ulkopuolelle. Pitkän etsinnän jälkeen löytyi Cigalesin alue, jossa voidaan tuottaa korkeaa laatua kohtuulliseen hintaan. Vuonna 2015 Finca Museum hankki vajaan kolmen hehtaarin palstan, jonka köynnökset oli istutettu jo vuonna 1927. Hylättyä tarhaa peittivät rikkaruohot, ja sen kunnostaminen vaati kahden vuoden työn. Paikalliset eivät olleet uskoa silmiään, ja tarha sai nimekseen La Renacida, uudelleen syntynyt.

Sadonkorjuu aloitetaan tarhalla valkoisten rypäleiden mukaan eikä niinkään Tempranillon tanniineja seuraten, jolloin lopputuloksena syntyy todella raikas viini. Tarha sijaitsee 798 metrin korkeudella merenpinnasta.

Finca Museumin 185 hehtaarin tarhat ovat häkellyttävän näköistä kivikkoa, jossa kasvaa harvakseen iäkkäitä köynnöksiä. Tilan kontrollissa on myös 60 hehtaaria sopimusviljelyksiä. Korkealla sisämaassa talvet ovat kylmiä ja kesät kuumia, ja yön ja päivän lämpötila voi vaihdella 20 °C verran. Nämä olosuhteet takaavat hyvän hapokkuuden Tinta del Pais -rypäleelle, joka on paikallinen nimitys Tempranillolle.

Tarhoilla olevat kivet sitovat lämpöä päivällä ja heijastavat valoa köynnöksille. Yöllä ne tasaavat jyrkkää lämpötilan vaihtelua. Olosuhteet ovat erinomaiset laadun tuottamiseen, ja sen hyväksi tehdään kaikki tarvittava sekä tarhalla että kellarissa. Huipputekniikka, korjuu käsityönä ja taitavat enologit saavat aikaan näyttelykelpoisia viinejä, joille annetaan riittävästi aikaa kehittyä tynnyreissä ja pulloissa.

Lue lisää tuottaja Finca Museumista sen tuottajasivulta ja omilta nettisivuiltaan.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.