Uutta: Barton & Guestier Noémie Vernaux ja Réserve Chardonnay

Norexille on saapunut Bourgognen hienouksia, ja millaisen seuran saattelemana. Saammeko esitellä: historiallinen liikenainen Lady Noémie Vernaux. Esittelyssä myös tyylikäs Réserve Chardonnay.

Lady Noémie Vernaux on huomattava hahmo Bourgognen historiassa. Hän oli sinnikäs yrittäjä ja voimakastahtoinen nainen, joka perusti viiniliikkeen vuonna 1851. Tuohon aikaan nainen liike-elämässä oli todella poikkeuksellista. Liike kantaa edelleen Vernaux’n nimeä, ja se edustaa laatua ja osaamista samalla päättäväisyydellä ja intohimolla kuin itse Noémie Vernaux aikanaan.

Lady Noémie Vernaux Chardonnayn ja Merlot’n tuottaa Barton & Guestier, joka on toiminut lähes kolme vuosisataa.

Barton & Guestier keskittyy tarjoamaan korkealaatuisia, tyypillisesti ranskalaisia viinejä maailmalle huomioiden kestävän kehityksen vaatimukset. Sen valikoima tarjoaa Ranskan tärkeiden viinialueiden näyttävän kirjon: Bordeaux, Loiren laakso, Bourgogne, Beaujolais, Rhônen laakso, Languedoc, Gascogne ja Corsica. Tuottaja tekee yhteistyötä noin 200 viininviljelijän kanssa näillä alueilla.

Voit lukea tuottajasta lisää tästä tai (englanniksi) täältä.

Tyylikäs ja runsas

Noemie Vernaux Chardonnay

Maistuvan ja elegantin Noémie Vernaux Chardonnayn voisi sokkona maistettuna arvata tulevan Maconin tai Chalonin alueelta. Viinin taso on siis erinomainen. Tarjoile tämä Chardonnay jäähdytettynä 8-10 °C.

Noémie Vernaux Chardonnay sopii arvolleen sopivasti tasokkaiden kalaruokien viiniksi, äyriäisille, vaalealle lihalle ja miedoille juustoille. Caesar-salaatti on myös mainio valinta tämän viinin kera nautittavaksi.

Runsaan hedelmäinen, tyylikkään hapokas, mineraalinen, tasapainoinen ja pitkä. Pitkässä lopussa viipyilee vanilja.

Tutustu tarkemmin Noémie Vernaux Chardonnayhin tästä.

Ryhdikäs lihaviini

Noemie Vernaux Merlot

Noémie Vernaux Merlot on nautittava lihaviini, joka sopii myös riistaviiniksi. Hapokkuutensa ansiosta se on myös monikäyttöinen juustojen seuralainen. Tarjoile tämä Merlot viilennettynä, noin 13-15 °C lämpöisenä.

Noémie Vernaux Merlot’n maku on kevyempi kuin tuoksu ehdottaisi. Viini on ryhdikkään hapokas, tyylikkään hedelmäinen, silkkisen tanniininen ja pitkä.

Tutustu Noémie Vernaux Merlot’hon tarkemmin tästä.

Monikäyttöinen laatuviini

Barton & Guestier Réserve Chardonnay

Barton & Guestier’n pitkä ja laaja kokemus on takuuna tälle viinille. Réserve-merkintä pullon etiketissä antaa luvan odottaa vielä vähän parempaa viiniä kuin Pays d’Oc IGP yksinään lupaisi.

Rypäleiden alkuperä Languedoc-Roussillonin alueella tekee viinistä maltillisen hintaisen verrattuna vaikkapa Bourgognen vastaaviin. Limoux’n rypäleet tuovat sekoitukseen ryhtiä ja raikkautta, ja Gardin rypäleiden peruja ovat eleganssi ja kermaisuus. Korjuu tehtiin aamulla ja illalla, ja lyhyt kuorikontakti ennen käymistä antoi viinille monimuotoisuutta. Tämä viini on kuluttajan ja viinin ystävän ilo.

Barton & Guestier Réserve Chardonnay viihtyy miellyttävänä seurusteluviininä, mutta on myös hyvin monikäyttöinen ruokapöydän kuningas. Parhaimmillaan se maistuu valkoisen lihan, siipikarjan, salaattien ja pastan kera. Viini käy myös vegaaniseen ruokavalioon.

Kuiva ja ryhdikkään hapokas viini on mehevän hedelmäinen, tasapainoinen ja pitkä. Lopussa tuntuu häivähdys tammea ja vaniljaa.

Tutustu tarkemmin Barton & Guestier Réserve Chardonnayhin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.