wine and cheese

Uutta: Messias Quinta do Valdoeiro

Portugalin parhaimmistoa: Vinhos Messiaksen löydät nyt meiltä. Löydät valikoimastamme uutuustuotteena Quinta do Valdoeiro Redin, joka on maukas ja monipuolinen Bairrada. Mutta millainen tuottaja sen takaa löytyy?

Caves Messias -viiniliikkeen perusti vuonna 1926 Messias Baptista, ja sitä hallinnoivat edelleen hänen jälkeläisensä. Messias tuottaa ja myy laatuviinejä Portugalin tärkeimmiltä viinialueilta, ja sen repertuaariin kuuluvatkin Bairrada, Douro, Dão, Vinho Verde, Beiras ja portviinialue. Portfoliosta löytyy myös perinteisellä menetelmällä tuotettuja kuohuviinejä ja kypsytettyjä brandyjä.

Tuottaja omistaa useita tiloja, joista tärkeimmät ovat Bairradan alueen Quinta do Valdoeiro, Douron Cima Corgon alueen Quinta do Cachão ja Dãon Quinta do Penedo. Viinitarhoja on yhteensä yli 200 hehtaaria. Portviinit pullotetaan perinteisesti Vila Nova de Gaiassa.

Innovatiivisuus ja aktiivisuus ovat vahvasti läsnä. Messias tekee jatkuvasti tutkimusta portugalilaisten rypäleiden ja viinien tuottamisesta. Vuosituhannen vaihteessa se hankki neljä uutta viinitilaa Dãon alueelta ja aloitti Setúbalin viinien markkinoinnin. Uutta tekniikkaa ja tuotantotiloja suunnitellaan koko ajan kunnianhimoisesti lisää.

Messiaksen tuottajasivulle pääset tästä, ja lisätietoa löydät sen omilta kotisivuilta (englanniksi) täältä.

Maukas Bairrada

Quinta do Valdoeiro Red

Tämän viinin rypäleet ovat kasvaneet nimensä mukaisesti Bairradan Quinta do Valdoeirossa kalkin ja saven kirjomilla rinteillä. Puristettu mehu on käynyt kuorineen jäähdytetyissä tankeissa, ja valmista viiniä kypsytettiin vielä 16 kuukautta käytetyissä tammitynnyreissä.

Tarjoillessa kannattaa huomioida, ettei viiniä ole suodatettu, joten siinä voi olla sakkaa. Ihanteellinen tarjoilulämpötila on 16-18 °C, ja viini sopii myös varastoitavaksi.

Kypsä ruokapöydän moniosaaja istuu hyvin tarjoiluun grillattujen annosten tai paahdetun lihan kanssa. Se on hyvä pari myös riistalle ja pataruoille. Toisaalta sen kanssa sopivat tarjottavaksi myös juustot pitkän ja riittävän hapokkaan maun ansiosta.

Makunystyröitä tämä viini hellii tummalla marjaisuudella ja tyylikkäällä hedelmäisyydellä. Tuntuma on pehmeän tanniininen, tiivis, pitkä ja tasapainoinen.

Tutustu tarkemmin Quinta do Valdoeiro Rediin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.